E-Commerce | Ce este si cum Functioneaza

E-Commerce, Ce este si cum Functioneaza

Cuprins

În ultimii ani, e-commerce (comerțul electronic) a înregistrat o creștere considerabilă, revoluționând modul în care facem cumpărături și gestionăm propriile afaceri. Cu avantajele cumpărăturilor online și accesibilitatea globală a internetului, comerțul electronic oferă oportunități profitabile pentru antreprenori și consumatori deopotrivă.

Este o lume în care poți pătrunde cu ușurință dacă îți dorești un magazin online. Totul începe cu dorința de a avea succes, pasiune pentru ceea ce faci, continuă cu implicare continuă, efort susținut, respectarea propriilor valori și principii, vânzarea de produse/servicii de calitate și respect față de client, dar nu se oprește niciodată. Pentru că trebuie să îmbunătățești mereu experiența consumatorului.

Poți realiza orice îți dorești, dar pentru a știi ce înseamnă e-commerce, care sunt tipurile și beneficiile, dar și provocările pe care le poți întâmpina, precum și magazinele online de succes, și cele mai bune platforme, te invităm să citești următoarele rânduri și, ulterior să îți construiești un plan bine pus la punct pentru acest business.

Vei vedea că nu trebuie să fii ‘’prieten’’ extraordinar cu tehnologia pentru a-ți crea un magazin online.

Ce inseamna E-Commerce?

Ce inseamna E-Commerce
Sursă foto: freepik/pikisuperstar

Sigur ai auzit de acest termen, dar probabil nu știi întru totul ce este e-commerce. Reprezintă procesul de vânzare și cumpărare de bunuri și servicii prin intermediul internetului. Este o formă de business online care permite comercianților să-și vândă produsele și consumatorilor să le achiziționeze direct dintr-un magazin online.

A câștigat popularitate datorită beneficiilor sale, printre care ușurința efectuării comenzilor, comoditatea, accesibilitatea globală și varietatea de produse disponibile.

Prin intermediul comerțului electronic, consumatorii pot face cumpărături din confortul propriei case, stând pe canapea sau oriunde doresc, la orice oră din zi sau noapte. De asemenea, pot explora și compara produsele oferite de diferiți comercianți, citind recenzii și evaluând opiniile altor cumpărători, ceea ce într-un magazin fizic este imposibil. Poți face asta și fizic, dar, în calitate de client, va trebui să pierzi timp  și energie, intrând în ‘n’ magazine pentru a găsi cele mai bune produse, la cele mai bune prețuri.

Pentru comercianți, acest tip de business deschide porți către o piață extinsă, eliminând limitele geografice și permițându-le să atragă clienți din întreaga lume.

Așadar, ce înseamnă e-commerce? Drumul tău spre succes. Desigur, dacă asta îți dorești.

Care sunt beneficiile unui E-Commerce?

Care sunt beneficiile unui E-Commerce
Sursă foto: freepik/macrovector

E-commerce-ul oferă o serie de beneficii atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori.

Iată câteva dintre avantajele majore:

Deschis în permanență, NON STOP

Spre deosebire de magazinele fizice, un magazin online poate fi accesat la orice oră din zi din noapte. Gândește-te că tu, în calitate de business-owner, în timp ce dormi, te plimbi sau lucrezi, utilizatorii pot accesa magazinul tău și pot comanda produsele tale, oricând și oriunde s-ar afla.

Conveniență

Unul dintre cele mai mari avantaje ale comerțului electronic este comoditatea pe care o oferă. Consumatorii pot face cumpărături, de pe orice dispozitiv, în orice moment al zilei sau al nopții, fără a fi restricționați de programul magazinelor fizice. Nu mai este nevoie să te deplasezi la un loc fizic pentru a cumpăra produsele dorite, ci le poți comanda online și le vei primi direct la ușă.

Accesibilitate globală

E-commerce-ul depășește limitele geografice, oferind consumatorilor acces la o gamă largă de produse și servicii din întreaga lume. În calitate de consumator, poți cumpăra produse care nu sunt disponibile local sau poți explora opțiuni alternative și inovatoare pe care nu le-ai fi descoperit în altfel de magazine.

Varietate de produse și posibilitatea de a compara

Platformele oferă o varietate mare de produse disponibile într-un singur loc. Ai posibilitatea să explorezi și să compari diferite opțiuni într-un mod simplu și rapid. Poți citi recenzii și evaluări de la alți cumpărători, ajutându-te să iei o decizie informată înainte de a achiziționa un produs.

Reducerea costurilor

Comerțul electronic poate oferi prețuri mai mici comparativ cu magazinele fizice, deoarece nu presupune costuri suplimentare precum chiria spațiului comercial sau salariile personalului. De asemenea, consumatorii pot economisi bani prin utilizarea cupoanelor de reducere sau a promoțiilor speciale disponibile online.

Ușurință în gestionarea afacerii

Pentru comercianți, e-commerce-ul oferă un mediu de afaceri mai ușor de gestionat. Înlocuind aspectele fizice ale unui magazin tradițional, gestionarea comenzilor, stocurilor și proceselor de plată poate fi automatizată și simplificată prin intermediul platformelor și sistemelor de gestionare a comerțului electronic.

Creșterea pieței țintă

Datorită accesibilității globale, în calitate de vânzător, poți ajunge la o audiență mult mai largă și poți extinde piața țintă. Nu mai există restricții geografice, ceea ce îți permite să te adresezi consumatorilor din întreaga lume și să obții o creștere semnificativă a vânzărilor. Este visul oricărui deținător de magazin online. Și al tău, dacă ești un business owner sau dacă vrei să devii.

E-commerce-ul aduce o serie de beneficii atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori, redefinind modul în care se desfășoară afacerile și modul în care facem cumpărături. Este un mediu în continuă expansiune, care continuă să ofere oportunități pentru dezvoltarea și succesul afacerilor.

Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de beneficiile acestui business, este esențial să ai o strategie bine pusă la punct și să te adaptezi la nevoile și preferințele consumatorilor într-un mediu online în continuă schimbare.

Prin implementarea unei platforme eficiente și prin utilizarea tehnicilor de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), poți crește vizibilitatea afacerii tale și poți obține o poziție superioară în rezultatele căutărilor online. O prezență puternică în mediul digital și o experiență de cumpărare plăcută și ușor de utilizat pentru consumatori pot face diferența în reușita afacerii tale.

Tipuri de E-Commerce

Tipuri de E-Commerce
Sursă foto: Ecom news

Comerțul electronic nu se limitează la un singur tip de afacere online – el cuprinde o gamă variată de modele și abordări care îți permit să-ți dezvolți afacerea în moduri inovatoare și captivante.

Indiferent de industria în care activezi sau de obiectivele pe care le ai, cu siguranță există un tip de e-commerce potrivit pentru tine.

Hai să explorăm câteva dintre cele mai populare tipuri și să descoperim cum pot ajuta la creșterea afacerii tale.

Comerțul Business-to-Consumer (B2C)

Acesta este cel mai cunoscut tip de e-commerce, în care comercianții online vând produse direct consumatorilor.

  • Beneficii: Poți ajunge la o piață largă de consumatori, construind relații directe cu aceștia și personalizând experiența de cumpărare.

Comerțul Business-to-Business (B2B)

Acest model implică vânzarea de produse sau servicii între companii.

  • Beneficii: Poți avea contracte pe termen lung și volume mari de vânzări, generând venituri stabile și durabile.

A se vedea HubSpot ce vinde produse de marketing.

Comerțul Consumer-to-Consumer (C2C)

Aici, consumatorii vând produse sau servicii direct către alți consumatori prin intermediul platformelor online de tip marketplace.

  • Beneficii: Poți oferi produse second-hand, de unică folosință etc. construind o comunitate de cumpărători și vânzători.

Un exemplu este renumitul eBAY.

Comerțul Consumer-to-Business (C2B)

Acesta este un tip mai neobișnuit și rar întâlnit, în care consumatorii oferă produse sau servicii către companii.

  • Beneficii: Poți profita de competențele și talentele individuale, oferind servicii personalizate pentru companii și generând venituri suplimentare.

Comerțul Mobile (M-commerce)

Din ce în ce mai prezent, acesta implică efectuarea de tranzacții comerciale prin intermediul dispozitivelor mobile, cum ar fi smartphone-urile sau tabletele.

  • Beneficii: Poți ajunge la consumatori în mișcare, oferindu-le o experiență de cumpărare ușoară și accesibilă, indiferent de locație.

Comerțul Dropshipping

Aici, comerciantul nu deține stocul fizic al produselor, ci le comandă direct de la furnizor către clienți.

  • Beneficii: Poți evita costurile și eforturile logistice ale stocării și livrării produselor, concentrându-te pe promovarea și vânzarea acestora.

Acestea sunt doar principalele tipuri de e-commerce care îți pot oferi oportunități și avantaje semnificative pentru dezvoltarea afacerii tale online. Alege tipul care se potrivește cel mai bine obiectivelor și industriei tale și explorează modalități inovatoare de a atrage și fideliza clienți.

Cu o strategie bine pusă la punct, un design atractiv și o experiență de cumpărare personalizată, poți transforma afacerea ta într-un succes remarcabil în lumea digitală.

Indiferent de tipul de e-commerce pe care l-ai ales sau urmează să decizi care este cel mai potrivit pentru tine, noi te putem sprijini să concepi cea mai bună strategie de marketing, care îți va exploda vânzările. Cum putem face asta? Prin înscrierea ta în programul de mentorat Manifesto, gândit și creat pentru tine. Vei afla cum să atragi un număr cât mai mare de clienți și, implicit, o creștere a vânzărilor online între 30% și 400%.

Care sunt provocarile unui E-Commerce?

Care sunt provocarile unui E-Commerce
Sursă foto: Collidu

E-commerce-ul vine cu numeroase oportunități de creștere și succes pentru afaceri, dar nu trebuie să uităm că acest domeniu extrem de competitiv aduce și provocări unice. Cărora trebuie să le faci față și să găsești soluția pentru fiecare.

Înțelegerea acestor provocări și abordarea lor cu strategii adecvate poate face diferența între o afacere online de succes și una care se luptă să se mențină pe piață.

Hai să examinăm câteva dintre cele mai comune provocări și cum poți să le depășești.

1. Concurența acerbă:

E-commerce-ul este un mediu competitiv, cu un număr mare de magazine online, care de multe ori vând aceleași produse și care concurează pentru atenția și preferințele clienților. Pentru a te remarca, trebuie să ai o strategie de marketing solidă, să oferi produse de calitate, să îți personalizezi experiența clienților și să te diferențiezi prin servicii unice sau valoare adăugată.

2. Securitatea și încrederea clienților:

Unul dintre principalele obstacole pentru consumatori în cumpărăturile online este teama de fraudă și lipsa încrederii în securitatea datelor lor personale. Deși vânzările online cresc de la an la an, oamenii sunt încă reticenți atunci când trebuie să achite cu ajutorul unui card. Desigur, plata ramburs este cea mai sigură, dar plata online oferă acestora multe beneficii.

Pentru a câștiga încrederea clienților, trebuie să investești în securitatea site-ului tău, să utilizezi protocoale de criptare a datelor și să promovezi politici clare de confidențialitate și protecție a datelor.

3. Logistica și gestionarea stocurilor:

Asigură-te că ai un sistem robust de management al stocurilor, că ai furnizori de încredere cu care colaborezi și că logistica este bine pusă la punct pentru a livra produsele prompt și în condiții perfecte.

4. Experiența de utilizare și optimizarea site-ului:

O experiență de utilizare neplăcută sau un site neoptimizat pot duce la abandonul coșului de cumpărături și la pierderea clienților potențiali. Investește într-un design atractiv și intuitiv, asigură-te că site-ul tău este responsiv pe orice dispozitiv și se încarcă rapid, și optimizează procesul de checkout pentru a facilita finalizarea comenzilor.

5. Serviciul pentru clienți și gestionarea retururilor:

Un serviciu pentru clienți de calitate și gestionare eficientă a retururilor sunt aspecte esențiale ale unei afaceri de succes.

Răspunde rapid și în mod profesionist solicitărilor și întrebărilor clienților, oferă opțiuni flexibile de returnare și lucrează la rezolvarea problemelor într-un mod prompt și satisfăcător pentru fiecare client în parte.

6. Actualizarea constantă a tehnologiei:

Un domeniu în continuă evoluție, în care tehnologia joacă un rol crucial în succesul afacerii tale online. Este important să fii mereu la curent cu noile tendințe și să investești în tehnologii avansate pentru a-ți optimiza procesele de vânzare, marketing și gestionare a afacerii. Explorează și implementează noi instrumente și soluții tehnologice care pot îmbunătăți eficiența și performanța afacerii tale.

7. Gestionarea recenziilor și reputației online:

În mediul online, recenziile și reputația pot influența semnificativ succesul afacerii tale. Fii atent la feedback-ul clienților și răspunde cu promptitudine și într-un mod profesionist. Construiește o reputație solidă prin oferirea de produse și servicii de calitate și prin cultivarea relațiilor cu clienții.

8. Creșterea și scalabilitatea:

Pe măsură ce afacerea ta crește, este important să te gândești și la capacitatea de scalabilitate. Asigură-te că infrastructura și tehnologia pot susține volumul crescut de tranzacții și de clienți, și ai în plan strategii de creștere și expansiune a afacerii tale. Nu începe scalarea, fără un plan bine gândit, o strategie clară și realistă și resursele de care ai nevoie.

9. Legislația și reglementările:

Presupune respectarea unor reglementări și legislații specifice, cum ar fi protecția datelor, taxele și drepturile consumatorilor. Informează-te și asigură-te că afacerea ta respectă toate cerințele legale și că operezi în conformitate cu legislația în vigoare. Este printre primii și cei mai importanți pași pe care trebuie să îi ai în vedere de la început. Fără respectarea acestuia îți recomandăm să nu începi.

10. Menținerea conexiunii umane:

Într-un mediu online impersonal, este important să menții o conexiune umană cu proprii tăi clienții. Fii prezent pe rețelele de socializare, interacționează cu clienții prin intermediul mesajelor personalizate și asigură-te că oferi un serviciu de suport prietenos și atent.

Provocările e-commerce-ului pot fi numeroase, dar cu o abordare strategică și o atitudine de învățare constantă, poți să le depășești și să construiești o afacere de succes în lumea online.

Fii flexibil, inovator și pregătit să te adaptezi schimbărilor și cerințelor pieței. Cu pasiune și determinare, poți transforma provocările în oportunități și să-ți atingi obiectivele stabilite.

Exemple de magazine E-Commerce

Exemple de magazine E-Commerce
Sursă foto: Quora

E-commerce-ul a deschis uși nelimitate pentru antreprenori și comercianți deopotrivă, permițându-le să-și vândă produsele și serviciile în mod eficient și global.

Iată câteva exemple de magazine online care au reușit să se remarce și să atragă atenția clienților din întreaga lume și care pot fi motiv de inspirație pentru tine.

Elefant.ro

Unul dintre cele mai populare magazine online din România, Elefant.ro oferă o gamă largă de produse, de la cărți și electronice la îmbrăcăminte și produse pentru casă. Cu o experiență de cumpărare simplă și intuitivă, a reușit să câștige încrederea clienților și să devină un jucător important pe piața e-commerce locală.

Emag.ro

Emag.ro este un alt gigant al e-commerce-ului românesc, oferind o varietate de produse, de la electronice și electrocasnice la îmbrăcăminte și accesorii, dar și piese de mobilier pentru interior și exterior. Cu servicii rapide de livrare și opțiuni flexibile de plată, Emag.ro a devenit un punct de referință pentru mulți cumpărători online din România.

Fashion Days

Un magazin online de modă și îmbrăcăminte care oferă o gamă largă de produse pentru femei, bărbați și copii. Cu o selecție variată de branduri și colecții la prețuri accesibile, Fashion Days a devenit una dintre cele mai populare destinații de shopping online pentru iubitorii de fashion din România.

Notino

Notino este un magazin online specializat în produse cosmetice și parfumuri. Cu o gamă vastă de produse de înaltă calitate, precum și promoții atractive și servicii de livrare rapidă, Notino a câștigat încrederea clienților și a devenit un reper în domeniul produselor de înfrumusețare.

Vivre

Cu o ofertă diversificată de produse pentru casă și grădină, de la mobilier și decorațiuni interioare la ustensile de bucătărie și articole pentru curte, Vivre impresionează clienții săi prin produse pentru toate gusturile. Cu o selecție impresionantă și prețuri competitive, acest magazin online este un punct de atracție pentru cei în căutare de inspirație și soluții pentru amenajarea locuinței.

Acestea sunt doar câteva exemple de magazine e-commerce de succes, dar există o multitudine de alte afaceri online care și-au creat un nume în lumea digitală.

Fie că este vorba despre produse, servicii sau experiențe unice, cheia succesului în acest tip de business constă în a oferi o valoare adăugată clienților, o experiență de cumpărare plăcută și în a construi relații autentice și durabile.

Ai posibilitatea să-ți pui în aplicare creativitatea, să te diferențiezi și să creezi o afacere de succes.

Indiferent de domeniul în care activezi, cheia succesului constă într-o strategie bine definită, înțelegerea nevoilor și preferințelor clienților, precum și în oferirea unei experiențe de cumpărare remarcabile.

Investește într-un site atrăgător și ușor de navigat, asigură-te că produsele tale sunt prezentate într-un mod atractiv și detaliat, și că oferi servicii de livrare prompte și opțiuni flexibile de plată.

Nu uita de puterea marketingului online. Promovează-ți afacerea prin intermediul rețelelor de socializare, a campaniilor de publicitate online și a conținutului relevant și valoros. Fii activ în comunitatea online, interacționează cu clienții și răspunde cu promptitudine întrebărilor și solicitărilor lor.

De asemenea, fii atent la feedback-ul clienților și folosește-l pentru a-ți îmbunătăți constant afacerea. Ascultă sugestiile și comentariile lor și adaptează-te nevoilor și preferințelor lor într-un mod agil și eficient.

În final, amintește-ți că succesul nu vine peste noapte. Construirea unei afaceri durabile și de succes necesită timp, răbdare și perseverență. Fiind consecvent și având o viziune clară asupra obiectivelor tale, vei putea să-ți atingi potențialul maxim și să obții rezultate remarcabile.

Încrederea în propriile tale abilități și pasiunea pentru ceea ce faci vor fi motorul care te va împinge înainte și te va ajuta să te remarci în industria e-commerce. Astfel, nu-ți fie teamă să explorezi, să inovezi și să transformi visurile tale în realitate în mediul online!

Care sunt cele mai bune platforme de E-Commerce?

Care sunt cele mai bune platforme de E-Commerce
Sursă foto: freepik/jcomp

Atunci când vine vorba de construirea unui magazin online de succes, alegerea platformei potrivite este esențială.

Iată câteva dintre cele mai bune platforme disponibile, care îți pot oferi instrumentele și funcționalitățile necesare pentru a-ți crește afacerea și a atrage clienți noi.

Shopify

Shopify este una dintre cele mai populare și accesibile platforme de e-commerce disponibile în prezent. Cu o interfață intuitivă și ușor de utilizat, Shopify îți permite să creezi rapid un magazin online atractiv și să-l gestionezi eficient. Beneficiezi de o gamă largă de teme personalizabile, integrări cu metode de plată și opțiuni de livrare, precum și suport tehnic de calitate.

Abonamentele lunare nu sunt foarte mari, așa că poți lua în considerare această platformă.

WooCommerce

Dacă utilizezi platforma de blogging WordPress, WooCommerce poate fi o alegere excelentă pentru a-ți transforma site-ul într-un magazin online.

Fiind o soluție gratuită și extrem de flexibilă, WooCommerce îți oferă posibilitatea de a personaliza fiecare aspect al magazinului tău online și de a adăuga funcționalități suplimentare prin intermediul plugin-urilor.

Magento

Magento este o platformă puternică și scalabilă, potrivită pentru magazine online de dimensiuni medii și mari. Cu Magento, ai posibilitatea de a crea un magazin personalizat, de a gestiona inventarul și comenzile eficient și de a beneficia de opțiuni avansate de marketing și analiză.

Cu toate acestea, este important de menționat că Magento necesită o cunoaștere tehnică mai avansată și un buget mai mare comparativ cu alte platforme.

BigCommerce

O platformă robustă și ușor de utilizat, care oferă o gamă largă de funcționalități pentru a-ți crește afacerea online. Cu un design atrăgător și responsiv, integrări cu cele mai populare metode de plată și instrumente de marketing avansate, BigCommerce este o soluție excelentă pentru comercianții care doresc să se extindă și să-și crească afacerea.

PrestaShop

O platformă open-source, care îți oferă posibilitatea de a crea și gestiona un magazin online ușor de utilizat. Cu o selecție variată de teme și module personalizabile, integrări cu metode de plată și transport și suport pentru multiple limbi și monede, PrestaShop este o soluție potrivită pentru comercianții internaționali.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune platforme de e-commerce disponibile în prezent. Fiecare are propriile sale avantaje și funcționalități, așa că este important să analizezi nevoile și obiectivele afacerii tale și să alegi platforma care se potrivește cel mai bine.

Înainte de a lua o decizie finală, ia în considerare următoarele aspecte:

1. Ușurința de utilizare:

Asigură-te că platforma pe care o alegi este intuitivă și ușor de utilizat. Aceasta va permite să creezi și să gestionezi magazinul tău online fără dificultăți, chiar și fără experiență tehnică.

2. Flexibilitatea și personalizarea:

Verifică libertatea pe care o ai în personalizarea designului și funcționalităților magazinului tău online. Ai nevoie de o platformă care îți permite să îți exprimi brandul și să creezi o experiență unică pentru clienți.

3. Scalabilitatea:

Gândește-te la potențialul de creștere al afacerii tale. Alege o platformă care să se poată adapta nevoilor tale pe măsură ce afacerea se extinde, astfel încât să nu fii limitat în viitor.

4. Suport și asistență tehnică:

Asigură-te că oferă suport tehnic de calitate și asistență promptă în cazul în care întâmpini probleme sau ai întrebări legate de funcționalitățile platformei.

5. Costurile:

Analizează costurile implicate în utilizarea platformei, inclusiv taxele lunare, comisioanele de tranzacție și orice alte costuri suplimentare. Asigură-te că aceste costuri sunt aliniate cu bugetul și previziunile afacerii tale.

Alegerea celei mai bune platforme este esențială pentru a-ți construi un magazin online de succes. Cu o platformă potrivită, vei avea acces la instrumente și funcționalități care îți vor permite să-ți crești afacerea, să atragi clienți noi și să oferi o experiență de cumpărare excepțională.

Fii atent la nevoile și obiectivele tale, compară opțiunile disponibile și alege platforma care îți oferă cele mai bune șanse de succes în lumea e-commerce-ului.

De cati bani ai nevoie pentru a deschide un magazin online?

De cati bani ai nevoie pentru a deschide un magazin online
Sursă foto: freepik/mokoland

Deschiderea unui magazin online poate fi o oportunitate excelentă de a-ți începe propria afacere și de a-ți atinge visurile antreprenoriale. Însă, când vine vorba de investiții financiare, este important să ai o înțelegere clară a costurilor implicate.

Deși nu există un răspuns unic în ceea ce privește suma exactă necesară pentru a deschide un magazin online, iată câteva aspecte de luat în considerare.

Platforma

Dacă optezi pentru o platformă populată, cum ar fi Shopify sau WooCommerce, vei avea costuri lunare pentru utilizarea platformei. Aceste costuri pot varia în funcție de planul ales și de funcționalitățile adiționale pe care le dorești.

Design și dezvoltare web

Dacă nu ai cunoștințe tehnice pentru a crea și personaliza un magazin online, vei avea nevoie de servicii de design și dezvoltare web. Costul variază în funcție de complexitatea și personalizarea site-ului.

Stocul de produse

Dacă vrei să vinzi produse fizice, va trebui să aloci un buget pentru achiziționarea și stocarea stocului de produse. Acest cost variază în funcție de tipul și cantitatea de produse pe care dorești să le vinzi.

Imagini și conținut

Pentru a oferi o prezentare atractivă a produselor tale, vei avea nevoie de imagini de calitate și de conținut relevant. Poți alege să fotografiezi produsele singur sau să angajezi un fotograf profesionist, în funcție de bugetul disponibil.

Marketing și promovare

Nu uita de importanța marketingului și promovării magazinului tău online. Vei avea nevoie de un buget pentru campanii de publicitate online, optimizare pentru motoarele de căutare și alte strategii de marketing pentru a atrage clienți.

Gândește-le la un slogan relevant și atrăgător

Să fie cât mai simplu, clar și interesant. Să fie unic, pentru că asta este ideea: diferențierea de ceilalți concurenți.

Secțiuni interesante pe site

Cele mai importante secțiuni din site trebuie să atragă atenția cititorului. Ne referim la ‘’cine ești/despre noi’’, ‘’acasă/home’’.

Creează un blog relevant și optimizează-l SEO

Blogul a devenit parte importantă în componența oricărui site, fie el și magazin online. Postează conținut interesant, informații valoroase despre produsele pe care le vinzi și optimizează-l SEO pentru a apărea cât mai sus în căutările utilizatorilor.

Creează pagini de Social Media

După crearea site-ului, creează și pagini pe acele platforme unde se regăsește publicul tău țintă. Fă un plan de conținut și postează frecvent.

Încheie contracte de colaborare avantajoase cu firmele de curierat

Analizează și compară tarifele/facilitățile pe care le acordă diferitele firme de curierat. Negociază și încheie contractul.

Este important să-ți planifici bugetul cu atenție și să fii realist în ceea ce privește costurile implicate. Începe prin stabilirea unui buget inițial și ține cont de faptul că pot apărea și alte cheltuieli pe parcurs. În plus, este întotdeauna bine să păstrezi o rezervă financiară pentru a face față lucrurilor imprevizibile.

Deschiderea unui magazin online poate necesita o investiție inițială, dar cu o planificare adecvată și un management eficient, aceasta poate fi o investiție rentabilă. Fii atent la costurile implicate și asigură-te că îți planifici bugetul în mod corespunzător pentru a-ți da cele mai bune șanse de succes în lumea e-commerce-ului.

Ce spui? Te atrage ideea de e-commerce? Ai început deja? Sau ți-ai propus să începi?

Îți reamintim că suntem aici și te putem însoți pe drumul tău spre succesul unui magazin online. Prin participarea ta la programul de mentorat Manifesto, vei putea să atragi clienți și să-ți crești vânzările între 30% și 400%.

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Responses

Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări
Autor Articol
Picture of Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Categorii Articole
Postări Recente
Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări