Ce înseamnă Link pe Facebook?

Cuprins

Linkurile sunt esențiale pentru navigarea pe internet și pentru conectarea informațiilor. Ele îți permit să accesezi rapid și ușor conținut relevant, să partajezi resurse importante și să te conectezi cu alți utilizatori sau site-uri web. Pe platformele de social media, cum ar fi Facebook, linkurile sunt importante în diseminarea informațiilor și pentru a facilita comunicarea.

Scopul acestui articol este să explice în detaliu ce inseamna link pe Facebook, cum să îl folosești eficient și ce impact poate avea asupra prezenței tale online. Vei găsi informații despre cum să adaugi un link pe facebook, cum alegi un link de calitate, de ce este util, ce se întâmplă când îl ștergi și cum poți vedea câți oameni au dat clic pe link, oferindu-ți astfel toate informațiile necesare pentru a-ți optimiza activitatea pe Facebook.

Ce este un Link pe Facebook?

Sursa foto: Freepik

Un link pe Facebook reprezintă o adresă URL (Uniform Resource Locator) care direcționează utilizatorii către o anumită pagină web. În esență, un link este un mijloc de a conecta diverse resurse online și de a facilita accesul rapid la acestea. Pe Facebook, linkurile pot lua mai multe forme și pot fi utilizate pentru a partaja o gamă largă de conținut.

De exemplu, poți partaja link-uri către:

 • articole – trimite-ți prietenii și urmăritorii către articole interesante de pe site-uri de știri, bloguri, sau alte platforme informative.
 • imagini – partajează imagini găzduite pe diverse site-uri sau albume foto online.
 • videoclipuri – direcționează utilizatorii către videoclipuri de pe YouTube, Vimeo sau alte platforme de video sharing.

Aceste linkuri nu doar că facilitează distribuirea de conținut, dar și contribuie la interacțiunea și angajamentul utilizatorilor pe platformă. Folosirea eficientă a linkurilor pe Facebook te poate ajuta să îți crești vizibilitatea și să atragi mai mult trafic către site-urile sau paginile de interes pentru tine.

Cum adaugi un Link pe Facebook?

Sursa foto: Freepik

Adăugarea unui link pe Facebook este un proces simplu, care poate fi realizat urmând câțiva pași simpli. Iată cum poți face acest lucru, fie că este vorba de o postare nouă sau de un comentariu:

Cum se creează o postare nouă sau un comentariu:

 • pentru a crea o postare nouă, accesează pagina ta de profil, grupul, sau pagina unde dorești să postezi
 • clic pe caseta de text unde scrie „What’s on your mind?” sau „La ce te gândești?” pentru a începe o postare nouă
 • dacă dorești să adaugi un link într-un comentariu, găsește postarea unde vrei să comentezi și clic pe „Comentează”

Cum se copiază și se lipește adresa URL:

 • deschide browserul și navighează la pagina web pe care vrei să o distribui
 • copiază adresa URL din bara browserului (poți face acest lucru cu clic dreapta și selectând „Copiază” sau folosind combinația de taste Ctrl+C)
 • revino pe Facebook și lipește adresa URL în caseta de text a postării sau comentariului (poți face acest lucru cu clic dreapta și selectând „Lipește” sau folosind combinația de taste Ctrl+V)

Generarea automată a previzualizării de către Facebook:

 • după ce ai lipit adresa URL, Facebook va genera automat o previzualizare a linkului. Aceasta poate include o imagine, titlul paginii și o scurtă descriere a conținutului.
 • ai posibilitatea de a elimina previzualizarea generată automat dacă dorești, dând clic pe „X” în colțul previzualizării.

Adăugarea unei descrieri sau comentarii la postare:

 • înainte de a publica, poți adăuga o descriere sau comentarii la postare pentru a oferi context suplimentar sau pentru a împărtăși gândurile tale despre linkul respectiv.
 • după ce ai adăugat textul dorit, clic pe „Publică” pentru a posta linkul.

Urmând acești pași simpli, poți distribui rapid și eficient orice tip de conținut pe Facebook, fie că este vorba de articole, imagini sau videoclipuri.

Urmând acești pași simpli, poți distribui rapid și eficient orice tip de conținut pe Facebook, fie că este vorba de articole, imagini sau videoclipuri.

De ce se utilizeză Linkurile pe Facebook?

Sursa foto: Freepik

Utilizarea linkurilor pe Facebook aduce numeroase beneficii, contribuind la o experiență mai interactivă a utilizatorilor. Mai jos găsești patru motive principale pentru care linkurile sunt folosite pe această platformă.

 1. Promovarea conținutului – linkurile sunt un instrument esențial pentru promovarea conținutului, fie că este vorba de articole de blog, videoclipuri sau produse. Prin distribuirea de linkuri, poți direcționa traficul către site-ul tău web sau către alte resurse online relevante. Acest lucru ajută la creșterea vizibilității și la atragerea unui public mai larg către conținutul pe care îl oferi.
 2. Partajarea informațiilor – Facebook este o platformă ideală pentru distribuirea rapidă și eficientă a informațiilor. Fie că vrei să distribui știri importante, resurse educaționale sau evenimente de interes, linkurile facilitează accesul rapid la aceste informații. Partajând linkuri, poți asigura că prietenii și urmăritorii tăi au acces la cele mai recente și relevante date.
 3. Construirea autorității – distribuirea de conținut valoros și informativ prin linkuri te poate ajuta să-ți construiești autoritatea în domeniul tău de expertiză. Când distribui articole bine documentate, studii de caz sau alte resurse utile, îți demonstrezi cunoștințele și competențele, ceea ce poate atrage mai mulți urmăritori și poate crește nivelul de încredere în tine și în brandul tău.
 4. Comunicarea cu publicul – linkurile sunt un mijloc excelent de a iniția conversații și de a interacționa cu publicul tău. Astfel, poți distribui un articol și să întrebi părerea urmăritorilor tăi, sau un link către un eveniment și poți invita oamenii să participe. Acest tip de interacțiune ajută la consolidarea comunității tale online și la menținerea unui dialog activ cu audiența.

Prin urmare, dacă vrei să-ți crești prezența în mediul online sau vânzările, folosind strategic linkurile pe Facebook îți poți îmbunătăți semnificativ toate aceste aspecte și îți poți crește vânzările.

Iar dacă ești la început de drum în comunicare în social media poate fi o idee foarte bună să apelezi la experți pentru a nu pierde timp și bani. Agenția Doads oferă expertiză și soluții personalizate pentru diferite tipuri de afaceri cum ar fi magazinele online, afacerile care au nevoie de leaduri și clienți noi, sau afacerile locale, ajutându-le să-și crească rata de conversie, să-și îmbunătățească prezența online și să atragă mai mulți clienți.

Prin colaborarea cu Doads, vei beneficia de cunoștințele și experiența membrilor echipei, care te pot ajuta să optimizezi campaniile de marketing pe Facebook, să creezi strategii eficiente și să obții rezultate vizibile. Așadar, fie că ești în căutarea unor metode pentru a-ți crește vizibilitatea sau pentru a-ți mări vânzările, Doads are soluțiile de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele.

Cum alegi Linkuri de calitate?

Sursa foto: Freepik

Alegerea linkurilor de calitate este importantă pentru a te asigura că oferi valoare audienței tale și îți menții o reputație bună pe Facebook. Prin urmare, înainte să distribui ceva pe facebook, trebuie să ai în vedere câteva aspecte.

În primul rând, ține cont de credibilitatea surselor. Verifică mereu sursa linkurilor pe care le distribui. Alege site-uri web și publicații recunoscute pentru acuratețea și integritatea lor. Evită să distribui linkuri de pe site-uri dubioase sau necunoscute, care pot conține informații false sau înșelătoare. Asigură-te că sursele tale sunt de încredere și au o bună reputație în domeniul lor. 

De asemenea, dacă nu ești sigur cu privire la o informație, verifică înainte. Mereu este bine să fii informat și să știi ce ai publicat. Printre urmăritori sau prieteni pot fi persoane care să cunoască subiectul respectiv și dacă informația nu este corectă încrederea în tine poate să scadă în ochii lor.

În al doilea rând, atunci când distribui un link, adaugă o descriere relevantă și clară care să ofere context. Explică de ce consideri că acel link este important sau util pentru audiența ta. 

O descriere bine scrisă nu doar că atrage mai multă atenție, dar și încurajează interacțiunea, deoarece utilizatorii vor ști la ce să se aștepte înainte de a da clic. Evită descrierile generice sau înșelătoare care pot dezamăgi sau crea confuzii.

În final, evită spamul și conținutul inadecvat. Este important să fii selectiv și să eviți distribuirea excesivă de linkuri. Spamul poate irita audiența și poate duce la pierderea urmăritorilor. 

De asemenea, asigură-te că linkurile pe care le partajezi sunt adecvate și respectă normele comunității Facebook. Evită conținutul care poate fi considerat ofensator, controversat sau nepotrivit. Alege linkuri care aduc valoare și care sunt relevante pentru interesele și nevoile publicului tău.

Prin urmare, prin selectarea atentă a linkurilor, te asiguri că oferi conținut de calitate care îți consolidează autoritatea și menține interesul audienței tale.

FAQ despre Linkurile pe Facebook

Sursa foto: Freepik

Mai jos poți găsi răspunsuri la întrebările frecvente cu privire la acest subiect. În cele șase răspunsuri sunt clarificate cele mai comune probleme pe care le-ai putea întâmpina și ce soluții ai pentru a utiliza în mod eficient linkurile pe Facebook.

 1. Cum pot modifica previzualizarea unui link pe Facebook?
  Înainte de a publica postarea, poți edita titlul, descrierea și imaginea previzualizării linkului generat automat de Facebook. Apasă pe titlu sau descriere pentru a le edita direct. De asemenea, poți schimba imaginea previzualizării folosind opțiunea de încărcare a unei imagini diferite.
 1. De ce nu se încarcă previzualizarea linkului meu?
  Dacă previzualizarea linkului nu se încarcă, asigură-te că adresa URL este corectă și accesibilă. Uneori, problemele de încărcare pot fi cauzate de setările de confidențialitate ale site-ului de destinație, sau de probleme tehnice temporare. Dacă problema persistă, poți încerca să folosești Facebook Sharing Debugger Tool pentru a vedea dacă există erori.
 1. Pot să editez un link după ce am publicat postarea?
  După publicarea unei postări cu link, poți edita textul descrierii sau al comentariilor, dar nu poți schimba adresa URL a linkului. Dacă ai nevoie să schimbi linkul, va trebui să ștergi postarea originală și să creezi una nouă cu adresa URL corectă.
 1. Cum pot monitoriza performanța linkurilor distribuite pe Facebook?
  Facebook oferă instrumente de analiză, cum ar fi Facebook Insights pentru pagini, care te pot ajuta să monitorizezi performanța linkurilor tale. Poți vedea câte persoane au dat clic pe link, cât de mult s-a distribuit postarea și alte statistici relevante. Aceste date te ajută să înțelegi ce tip de conținut funcționează cel mai bine pentru audiența ta.
 1. Este posibil să programez postarea unui link pe Facebook?
  Da, poți programa postările pe paginile de Facebook utilizând instrumentele platformei. În fereastra de creare a postării, există o opțiune de programare care îți permite să alegi data și ora la care vrei să publici linkul. Aceasta este o funcționalitate utilă pentru a putea menține o prezență constantă și organizată pe Facebook.
 1. De ce linkul meu apare ca spam?
  Facebook are filtre automate pentru detectarea spamului. Dacă un link este raportat de mai mulți utilizatori, sau dacă provine de pe un site cu reputație proastă, acesta poate fi marcat ca spam. Pentru a evita acest lucru, distribuie doar conținut de încredere și asigură-te că linkurile tale nu sunt asociate cu practici de spam.

Ce se întâmplă când șterg un link pe Facebook?

Sursa foto: Freepik

Eliminarea unui link dintr-o postare sau comentariu pe Facebook este un proces simplu, dar este important să înțelegi ce presupune acest lucru și care sunt efectele.

Dacă ai publicat deja o postare și dorești să elimini linkul, poți edita postarea. Clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al postării și selectează „Editează postarea”. Apoi, șterge adresa URL din textul postării. Reține că previzualizarea linkului generată automat de Facebook va dispărea, dar restul conținutului postării va rămâne intact.

Dacă preferi să elimini complet postarea care conține linkul, poți face acest lucru dând clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al postării și selectând „Șterge postarea”. Această acțiune va elimina postarea în întregime, inclusiv toate comentariile și interacțiunile asociate.

Pentru a elimina un link dintr-un comentariu, clic pe cele trei puncte din dreapta comentariului și selectează „Editează”. Șterge adresa URL din comentariu și apoi salvează modificările. Comentariul editat va rămâne vizibil fără link.

Însă, dacă dorești să elimini complet comentariul care conține linkul, clic pe cele trei puncte din dreapta comentariului și selectează „Șterge”. Astfel se va șterge comentariul în totalitate.

Efectele eliminării unui link:

 • dispariția previzualizării – atunci când elimini un link dintr-o postare, previzualizarea generată automat (imaginea, titlul și descrierea) va dispărea.
 • impact asupra interacțiunilor – eliminarea unui link poate afecta interacțiunile anterioare ale utilizatorilor cu postarea, sau comentariul respectiv. Dacă ștergi complet postarea sau comentariul, toate like-urile, comentariile și distribuțiile asociate vor fi, de asemenea, șterse.
 • accesul la conținut – odată ce un link este eliminat, utilizatorii nu vor mai putea accesa direct conținutul extern prin intermediul postării sau comentariului respectiv.

Prin urmare, gândește-te bine înainte de a elimina un link, pentru a înțelege impactul pe care această acțiune îl poate avea asupra interacțiunilor și vizibilității conținutului tău pe Facebook.

Pot modifica previzualizarea unui link pe Facebook?

Sursa foto: Freepik

Poți modifica și edita o imagine sau un titlu dintr-un link înainte de a face postarea în Meta Business Suite, urmând câțiva pași simpli.

 1. Intră în contul tău Meta Business Suite și mergi la secțiunea „Conținut”
 2. Dă clic pe „Creează o postare”
 3. La rubrica „Detalii postare”, dă clic pe pictograma link
 4. Adaugă linkul pentru a previzualiza cum se va afișa imaginea linkului în postarea ta. Aici poți edita titlul linkului, descrierea, imaginea sau URL-ul.

Totodată, trebuie să ai în vedere că poți edita doar linkurile către domeniile pe care le deții, iar pentru aceasta trebuie să demonstrezi dreptul de proprietate.

Cum pot ști câți oameni au făcut clic pe linkurile mele de pe Facebook?

Sursa foto: Freepik

Pentru a înțelege impactul postărilor tale și a vedea câți oameni au făcut clic pe linkurile distribuite, poți utiliza instrumentele de analiză oferite de Facebook.

În primul rând, poți accesa Facebook Insights. Dacă deții o pagină de Facebook, poți accesa Facebook Insights pentru a analiza performanța postărilor tale. Navighează la pagina ta și clic pe „Insights” în bara de meniu de sus. Acesta este un instrument puternic care oferă date detaliate despre activitatea și interacțiunile de pe pagina ta.

În cadrul Facebook Insights, mergi la secțiunea „Postări” pentru a vedea o listă a tuturor postărilor tale. Aici poți vedea informații detaliate despre fiecare postare, inclusiv numărul de clicuri pe linkuri. Selectează postarea dorită pentru a accesa detalii suplimentare. Vei vedea metrici precum „Clicuri pe link”, care îți arată câte persoane au dat clic pe linkul partajat în postarea respectivă.

Meta Business Suite este un alt instrument pe care îl poți folosi pentru a afla informații legate de numărul de clicuri.

Cum poți face asta:

 • acceseaza Meta Business Suite, iar în panoul din stânga selectează pagina pe care dorești să o analizezi
 • în meniul din stânga, clic pe „Conținut” sau „Postări”
 • în lista de postări, găsește postarea care conține linkul pe care vrei să-l analizezi.
 • selectează postarea pentru a vedea detaliile analitice – vei putea vedea numărul de „Clicuri pe link”, dar și alte interacțiuni relevante.

Pentru o analiză detaliată și pentru a urmările clicurile din diverite surse, poți folosi parametrii UTM în URL-urile tale. Adaugă parametrii UTM la linkurile tale pentru a identifica sursa, media și campania specifică. Utilizează un generator de UTM, cum ar fi Campaign URL Builder de la Google, pentru a crea linkuri personalizate.

În același timp, integrează Google Analytics cu site-ul tău pentru a monitoriza traficul provenit din linkurile partajate pe Facebook. Accesează secțiunea „Acquisition” din Google Analytics și selectează „Campaigns” pentru a vedea performanța linkurilor tale UTM.

Aici ai o vedere detaliată asupra traficului generat de postările tale pe Facebook, permițându-ți să vezi exact câte click-uri și interacțiuni au avut loc.

Prin utilizarea acestor instrumente și tehnici, poți urmări eficient performanța linkurilor tale pe Facebook și poți obține informații valoroase despre modul în care publicul tău interacționează cu conținutul tău. Aceste date te vor ajuta să optimizezi strategia ta de conținut și să îți îmbunătățești prezența în mediul online

În concluzie, înțelegerea modului în care funcționează linkurile pe Facebook, ce inseamna link pe facebook și utilizarea lor eficientă poate aduce multiple beneficii pentru tine și afacerea ta. Linkurile nu doar că îți permit să distribui conținut valoros, dar te și ajută să promovezi informațiile, să construiești autoritate în domeniul în care activezi și să comunici eficient cu publicul tău.

Indiferent dacă folosești Facebook Insights sau Meta Business Suite pentru a monitoriza performanța linkurilor tale, aceste instrumente îți oferă date valoroase despre interacțiunile utilizatorilor și impactul postărilor tale. Astfel, poți optimiza strategia de conținut și îți poți crește vizibilitatea și influența pe platforma Facebook.

Fii atent la credibilitatea surselor, evită spamul și asigură-te că fiecare link pe care îl distribui este relevant și atractiv pentru audiența ta. Astfel, vei putea construi o prezență puternică și de încredere pe Facebook, atrăgând și menținând interesul utilizatorilor față de conținutul tău.

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Responses

Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări
Autor Articol
Picture of Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Categorii Articole
Postări Recente

Ce înseamnă Link pe Facebook?

Linkurile sunt esențiale pentru navigarea pe internet și pentru conectarea informațiilor. Ele îți permit să accesezi rapid și ușor conținut relevant, să partajezi resurse importante

Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări