Cum devii freelancer in Romania?

freelancer in romania

Cuprins

Te gândești de mult cum să-ți petreci mai mult timp cu familia sau cum să călătorești prin lume?  Imaginează-te călătorind pe tot mapamondul, testând o lume necunoscută! Lumea freelancing-ului!   

Tu, Undeva, departe. Alături de cafeaua preferată și un laptop care te va ajuta să-ți construiești drumul spre libertate și fericire. Fericirea de a fi liber. Fericirea de a face ceea ce iubești.      

Gândește-te dacă viața de acum este cea pe care ți-o dorești. Descoperă dacă cel de acum ești tu, acea ființă pe deplin conștientă de propriile capacități. Capacitatea de a face din lumea sa și a celor din jur, o lume mai bună, în timp ce câștigi bani din pasiunea ta. 

Faptul că citești acest articol înseamnă că vrei să schimbi ceva. Vrei să lucrezi pentru tine! Tu, cu tine, în rolul de freelancer!

Viața de freelancer este frumoasă. Beneficiile sunt multe, dar pasul de a deveni propriul tău șef trebuie să fie gândit și regândit de câteva ori, în cel mai obiectiv și responsabil mod. 

Prin intermediul acestui articol, te voi ajuta, să îți dai seama, dacă a fi freelancer în România este ceea ce ți se potrivește. 

Freelancingul, un trend ce a cunoscut o creștere accelerată, în special în perioada pandemiei generată de Covid 19, dar și după această perioadă.   

Dar, Atenție! 

Multe persoane asociază freelancerul cu o persoană care lucrează doar în mediul online. Nu. El este prezent în ambele medii, online și offline. 

Este adevărat, mediul online are o cerere din ce în ce mai mare de specialiști din diferite domenii, precum IT, marketing, copywriting, content writing etc, și atunci și mediul online va fi mai aglomerat de freelanceri, decât cel offline.

Știm că fiecare antreprenor are nevoie de vizibilitate, de a se face cunoscut. A nu exista în mediul online este cumva egal cu a nu avea succes cu propriul business. Așa că, nevoia de freelanceri este din ce în ce mai mare, adică de acele persoane care să-i ajute să devină vizibili.

Ce înseamnă a fi freelancer?

Freelancerul este cel care a ales să presteze servicii într-un anumit domeniu, pe care se presupune că îl stăpânește foarte bine. Este un liber profesionist înzestrat cu unul sau mai multe talente, cu capacitatea de a-și dezvolta abilități într-un domeniu care îi place foarte mult, astfel încât să se descurce singur.

Este persoana care lucrează independent, prestând servicii online, dar și offline, pregătit pentru proiecte pe termen lung, dar și pe termen scurt, așa numitele proiecte punctuale. Proiecte care-l vor ajuta să fie din ce în ce mai bun și să propulseze la înălțimi la care poate nici nu gândea vreodată. 

Un freelancer trebuie să aibă și cunoștințe de marketing, pentru că va fi nevoit să se ‘vândă’ singur, să-și construiască un brand care-l va trimite pe un drum, ales cu responsabilitate.

Noțiunile administrative (întocmire documente precontract, facturare, contabilitate, dacă va lucra în baza unui PFA etc) sunt alte elemente de care trebuie să țină cont.

Tu știi care este obstacolul principal în calea succesului unui freelancer?

De cele mai multe ori, freelancerii gândesc doar din perspectivă financiară, însă, deși este foarte important acest aspect, nu trebuie să fie singurul, poate nici pe primul loc nu ar trebui să fie. 

De ce ? Când te gândești doar la sumele ce îți vor fi virate în cont, nu te vei mai concentra foarte tare pe calitate (desigur, nu generalizăm). Și, atunci, riști să pierzi clienții, unul câte unul și să te întorci la jobul pe care l-ai avut (dacă mai este posibil).

Un freelancer va reuși dacă, indiferent de proiect, se va gândi la nevoile clientului, dacă va exista o comunicare clară între cei doi, dacă prin tot ceea ce face va reuși să genereze valoare. 

Ce definește un freelancer de succes?

  • Stăpânește foarte bine domeniul în care a ales să lucreze;
  • Planifică totul, până la ultimul detaliu;
  • Își organizează timpul astfel încât să aibă grijă de el și de familia sa;
  • Prioritizează proiectele, în funcție de termen de predare și alte criterii.

Avantajele și dezavantajele unui freelancer

Deci, ce înseamnă a fi freelancer?

Este adevărat că un freelancer trebuie să fie conștient că vor exista întotdeauna avantaje și dezavantaje, dar ce anume în viață nu implică și una și cealaltă?!

Acest aspect trebuie abordat altfel. Al echilibrului dintre cele două, dintre avantajele dorinței de a fi freelancer și labirintul dezavantajelor de a fi freelancer. Și, după cum știm, orice labirint are o ieșire. Iar freelancerul trebuie să își amintească asta de fiecare dată când întâmpină dificultăți.

Ce avantaje vei avea dacă vei alege să fii propriul tău șef?

  • Libertatea de a face ce îți place cel mai mult

Nu sunt rare situațiile în care jobul pe care îl avem nu ne aduce satisfacție. Iar unul dintre motive este că nu ne place ce facem, doar că, avem impresia că nu avem de ales. Avem impresia, sau ne e frică. Frică de necunoscut!

Frica, această emoție care ne blochează drumul spre o viață mai frumoasă decât cea pe care o avem acum, este intensă și cronică. Dar să ne gândim la motivele pentru care ne e frică. Să analizăm cât sunt de reale și cum ne-ar împiedica să ajungem unde ne-am propune.  

Libertatea de a face ce îți place este cel mai important beneficiu pe care îl vei avea dacă vei alege acest drum. 

  • Libertatea de a stabili intervalul orar în care vei lucra

Asta nu înseamnă că vei munci mai puțin, dar îți vei alege singur programul. Este posibil să lucrezi mai mult decât atunci când erai angajat. Vei avea posibilitatea să-ți rezolvi problemele personale care se ivesc și care, la un job, sunt dificil de soluționat. Vei petrece mai mult timp cu familia sau prietenii. 

  • Un număr mare de proiecte pe termen lung

Poate sună a monotonie, dar în primul rând sună a siguranța unui venit stabil, a unui client pe deplin satisfăcut de rezultatul muncii tale, iar acesta este unul dintre avantajele cele mai importante pentru că timpul tău nu mai este cheltuit pe identificarea unor noi clienți, sau cel puțin, nu atât de mult.

  • Posibilitatea de a călători 

Jobul nu îți oferea această șansă, cu excepția concediului, însă alegerea de a fi freelancer vine la pachet cu bucuria de a vedea unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, desigur, după ce vei atinge un anumit nivel. 

  • Petreci mai mult timp cu familia

Un cadou minunat pe care ți-l poți face. De a petrece mai mult timp cu familia, pentru că în final este tot ceea ce contează în viață. Imaginează-ți o viață de freelancer fără familie, fără dragoste. Este imposibil!

  • Libertatea de a alege proiectele la care vei lucra

După ce faci trecerea la un alt nivel de experiență și competență, nu vei mai fi cel care caută proiectele. Te vor căuta ele pe tine. 

Dobândești experiență, abilitățile tale se îmbunătățesc și vei începe să oferi satisfacție deplină clienților cu care lucrezi. Aceștia te vor recomanda și vei ajunge să fii căutat. Iar șansele de câștig vor fi mai mari decât la început. Sau, poate că ești un freelancer fericit încă de la început. Există și situații de acest gen. 

  • Posibilitatea de a lucra de oriunde

Imaginează-ți că te poți trezi la orice oră. Că poți lucra, de undeva unde răsăritul sau apusul se întrezărește undeva, departe, în orizont. Sau poți privi un munte care se înalță măreț în fața ta, încercând să-ți amintească în fiecare clipă ce frumoasă este viața sau chiar inspirându-te. 

  • Dezvoltarea unor relații importante

Dezvoltarea abilităților și îmbunătățirea acestora te vor ajuta să creezi și să dezvolți relații cu persoanele influente care îți plac. Sau cu persoanele pentru care vei lucra, care te vor recomanda altor potențiali clienți.

  • Îmbunătățirea modului în care comunici

Comunicarea este extrem de importantă dacă vrei sa fii un freelancer de succes. Trebuie să știi cum să abordezi termenii contractului, problemele care se vor ivi, situațiile de criză (pentru că vor fi și din acestea). Trebuie să înveți să cooperezi la un nivel care să-ți asigure bunăstare socială, emoțională și financiară, pe termen lung. 

  • Vei prețui altfel munca și timpul tău

Când ești angajat îți permiți, uneori, să zboare timpul inutil, dar în situația în care ești freelancer, vei afla că timpul este cel mai important aliat al tău sau un potențial dușman. Va trebui să înveți să planifici totul, să organizezi taskurile și toate sarcinile administrative, astfel încât vei ajunge să prețuiești fiecare clipă și nici măcar una să mai curgă la întâmplare.

La ce dezavantaje trebuie să te aștepți dacă alegi să fii freelancer?

  • Instabilitatea proiectelor

Ideal pentru un freelancer este ca numărul proiectelor stabile, pe termen lung, să fie mai mare decât al celor punctuale, chiar dacă acestea din urmă sunt mai bine plătite. Cel puțin pentru o perioadă. Avantajul proiectelor stabile este evident, pentru că sunt asemănătoare stabilității și siguranței unui loc de muncă, desigur, atâta timp cât îți faci treaba bine.

  • Probleme în viața personală

Având în vedere că un freelancer trebuie să lucreze mai multe ore, fiind necesar să se ocupe și de alte sarcini, în afara celor datorită cărora a devenit freelancer, este posibil să existe un dezechilibru între viața personală și cea profesională. De aceea, este important să înveți să creezi singur acest echilibru, pentru că viața fără persoanele dragi nu este viață, ci doar supraviețuire.

  • Riscul de a nu fi plătit

Da, există acest risc. De aceea este bine să încerci să previi pe cât posibil asta. Creează mental un profil ideal, sau cel puțin, potrivit, al potențialilor clienți. Nu îți va garanta că nu vei pierde, însă cu cât riscul este mai mic, cu atât nu vei avea genul acesta de probleme.

  • Superficialitatea 

Este foarte important să acorzi atenție deosebită fiecărui proiect, să respecți nevoile clientului, să aduci un plus de valoare, să încerci cumva să te diferențiezi de ceilalți freelanceri. Fiecare proiect la care lucrezi trebuie să aibă o singură caracteristică: calitatea materialelor livrate. Pe lângă satisfacția ta, a faptului că ai livrat cele mai bune materiale de fiecare dată, vei avea parte de toate beneficiile ce decurg din asta, și nu sunt deloc puține.

Ce trebuie sa stie un freelancer la început de drum?

 Știm că orice început este dificil. Știm că frica de a eșua ne determină să nu acționăm când și cum trebuie. Dar dacă îi permitem fricii să ne domine, vom avea parte de eșec. Și, pentru a nu fi dominat de frică, este bine să începem cu dreptul. Cu câteva cunoștințe despre primii pași, obligatorii aș spune, pentru un freelancer responsabil.

  • Stabilește un plan

Gândește-te foarte bine la nișa în care vei activa. Analizează ce îți place cel mai mult, analizează cine îți sunt concurenții, află cum este remunerată activitatea. Stabilește câteva obiective pe termen scurt și mediu, pentru ca pe parcurs să le actualizezi. 

  • Creează un portofoliu

Un portofoliu interesant și bine organizat, alături de o scrisoare de intenție pe care o vei adapta în funcție de fiecare potențial client, te vor ajuta să câștigi proiectele la care visezi. 

Dacă nu ai un portofoliu, poți de ex, dacă ești web developer, să creezi un site pentru un produs sau serviciu imaginar. Dacă ești copywriter freelancer în România, poți scrie o reclamă pentru un produs care îți place foarte tare și pe care o poți transmite, însoțită de un mesaj, companiei/antreprenorului pentru care ți-ar plăcea să scrii. Dacă ești graphic designer, creează o copertă de carte, un logo, o carte de vizită, etc. Și exemplele pot continua. 

După ce le-ai scris, alege un soft în care vei face o prezentare a tuturor mostrelor. Și astfel, vei avea un portofoliu.

  • Construiește un brand personal

Bun. Ești extrem de competent, îți cunoști foarte bine domeniul, dar nu ai clienți. Nu ești vizibil, iar pentru asta, ideal este să îți construiești un brand personal, un blog pe care să postezi lucruri interesante, o pagină web în care să-ți prezinți serviciile, precum și un portofoliu. Apoi, îți creezi publicitate prin intermediul unei pagini pe una dintre platformele de socializare: facebook, linkedin. Recomandarea este linkedin, cea mai mare rețea profesională din mediul online. 

Un brand inspiră încredere, atrage atenția și crește vizibilitatea în special dacă este gândit bine.

  • Alege forma juridică care ți se potrivește

Dacă  vrei să fii un freelancer responsabil, organizat și care să nu lucreze ilegal, acoperă-te de umbrela unei forme juridice: PFA (persoană fizică autorizată), II (întreprindere individuală), SRL (societate cu răspundere limitată), contract cesiune drepturi de autor. 

 Stabilește o întâlnire cu un consultant/contabil pentru a identifica împreună ce ți se potrivește și care este procedura de înființare.

  • Folosește un contract pentru fiecare proiect

De fiecare dată când ai găsit un client, este bine să lucrați în baza unui contract în care stabiliți de comun acord termenii. Trebuie să ai în vedere specificul activității și multe alte detalii. Pentru a evita problemele, fii cât mai specific.

  • Vor apărea dificultăți. Dar, nu renunța!

Problemele sunt inevitabile, indiferent ce calitate ai, angajat sau freelancer. Dar trebuie să fii rațional și să încerci să găsești o soluție, potrivită pentru tine, dar și pentru ceilalți. Dacă ai pornit pe acest drum, vei întâlni și eșecuri. Este absolut firesc. Dar trebuie să înveți să le înfrunți fără teamă și cu responsabilitate. Vei învăța ceva din orice detaliu.

  • Fii disciplinat

Nu te neglija. Respectă un program de somn, alimentează-te sănătos, petrece timp cu familia. Ieși în natură. Plimbă-te. Călătorește. Citește. Relaxează-te. 

Toate acestea îți vor oferi energia necesară derulării proiectelor. Te vor ajuta să gândești mai bine, și, implicit, să lucrezi mai bine.

  • Respectă termenele

 Este unul dintre cele mai importante detalii. Nu îți permiți să depășești termenul de predare a unui proiect, pentru că vei pierde clienții. Dar mai important ca orice, un freelancer care-și dorește mai mult, va preveni astfel de situații.

Cât câștigă un freelancer în România

O întrebare care ar trebuie să își găsească răspunsul, în cât de bine știi să faci ceea ce faci, cât de bine plătit este domeniul, cât de bine îți organizezi timpul etc. Cu venitul realizat din activitatea de freelancing poți trăi decent pentru început. Dar și termenul decent este relativ, în funcție de stilul tău de viață. 

Așadar, cât câștigă un freelancer?          

Cu cât vei munci mai mult și vei fi mai responsabil, cu atât vei câștiga mai mult. Nivelul câștigurilor va depinde de seriozitatea, profesionalismul și organizarea ta. 

Câștigurile vor fi în funcție de domeniu, de nivelul competențelor, de stadiul în care ești, de numărul de ore alocate/zi, de numărul de livrabile/proiect, de complexitate etc.

La o simplă căutare pe Google, vei constata că tarifele pentru servicii variază extrem de mult. 

Este adevărat, există câteva domenii foarte bine plătite, cum ar fi web design, graphic design, copywriting, marketing etc. Un programator freelancer în România, dacă este bun, va câștiga foarte mult.

Dar, oricât de profitabile sunt unele domenii, nu este de ajuns. Important este să fii cu adevărat bun!

Top platforme de freelancing

 Lumea avansează. Tehnologia avansează. Iar noi trebuie să evoluăm. 

Nu știm dacă este un lucru nemaipomenit faptul că tehnologia a luat avânt și a cam ajuns să înlocuiască contactul fizic uman, dar avem o certitudine. Trebuie să ne adaptăm, iar dacă nu ne mai place locul de muncă pe care îl avem, putem alege să devenim freelanceri. Iar pentru freelanceri, în special cei care își desfășoară mare parte din activitate în mediul online, tehnologia reprezintă un punct forte. 

Una dintre caracteristicile importante ale tehnologiei este dezvoltarea platformelor pentru freelanceri, unde din ce în ce mai mulți angajatori se înscriu pentru a găsi freelanceri profesioniști care să-i ajute să-și dezvolte afacerea. Sunt foarte multe platforme care intermediază contactul dintre un freelancer și posibili clienți.

Iată care sunt cele mai importante asemenea platforme de freelanceri în România unde îți poți crea un cont, și în funcție de abilitățile pe care le ai, poți câștiga diferite proiecte. 

  • Freelancer.com 

Cu zeci de milioane de freelanceri din toată lumea înscriși și alte zeci de milioane de proiecte postate, este cea mai mare și cea mai cunoscută platformă. Până în 2021, exista un abonament gratuit cu posibilitatea de a licita la un număr mic de proiecte, însă de curând cel mai mic abonament lunar este de 4,70 euro/lună, iar cel mai mare 71,34 euro/lună. Taxele/proiect sunt acceptabile. 

  • Upwork

Poate cea mai populară platformă dintre toate. O alegere potrivită pentru proiecte pe termen lung. Poți aplica la proiecte fără a fi nevoie să plătești o taxă lunară. Sistemul de plăți este destul de sigur. Multe tool-uri  de care poți beneficia și articole interesante care te vor ajuta să deprinzi tainele freelancingului.

  • Guru.com

O altă platformă destul de cunoscută pentru freelancerii din întreaga lume. Peste 800.000 de angajatori în căutare de talente din diverse domenii. O platformă gratuită, atât pentru freelanceri, cât și pentru companii. La capitolul siguranță a plăților se situează printre primele.

  • Liberprofi.ro

O platformă românească de freelancing cu mii de freelanceri înscriși, gratuită pentru aceștia. O platformă pentru web developeri, designeri, marketeri și copywriteri. O platformă cu joburi pentru freelanceri în România. Merită să o testezi!

  • Crowdsprings.com

Una dintre platformele pentru designeri. Bine pusă la punct, este platforma în care designerii concurează pentru același angajator care a postat proiectul și care va alege cel mai bun design. Calitatea materialului tău trebuie să fie superioară față de a celorlalți, pentru ca șansele de câștig să fie mari.

  • 99Designs.com

O altă platformă pentru designeri. Cum funcționează? Ca și în cazul crowdsprings.com. Din nou, calitatea trebuie să exceleze. Aici sunt designeri foarte talentați care își expun proiectele la un nivel extrem de competitiv.

  • Fiverr.com

O platformă cu mii de freelanceri profesioniști în foarte multe domenii. Taxa pentru proiect se stabilește la angajarea freelancerului, fără taxări ulterioare. Un beneficiu extraordinar al acestei platforme este că poți beneficia de serviciul Fiverr Pro, unde pot fi găsiți freelancerii foarte buni, cu evaluări maxime. Deci, dacă și tu vei fi unul dintre ei, poți crește destul de rapid.

  • Freelancers.net

Cea mai veche platformă unde freelancerii își pot găsi de muncă. Se adresează Regatului Unit al Marii Britanii, dar freelancerii vin din întreaga lume. O platformă care creează legătura dintre angajatorii englezi și freelancerii străini.

Așadar, proiecte pentru un freelancer în România există. Trebuie să înveți cum și unde să cauți!

Taxele unui freelancer în România

A fi freelancer înseamnă, în primul rând, fi responsabil. Iar a fi responsabil presupune să respecți etapele prin care este necesar să treci pentru a fi în legalitate. Pentru a fi în legalitate, este necesar să te înregistrezi ca una din formele juridice despre care vorbeam mai sus în acest articol. PFA, II, SRL etc. 

În funcție de forma juridică pentru care ai optat, taxele unui freelancer în România și impozitele pe care va trebui să le plătești statului român diferă. 

Activitățile independente desfășurate de un freelancer sunt cele de sub umbrela unui PFA, II sau contract de cesionare a dreptului de autor.

Freelancer cu SRL

Ce taxe va trebui să achiți statului român dacă ești freelancer și te-ai înregistrat ca SRL (societate cu răspundere limitată):

  • Impozit pe venit în procent de 1% , dacă ai minim 1 angajat;
  • Impozit pe venit de 3%, dacă nu ai salariați;
  • Impozit pe dividende, de 16%.

      Pentru fiecare angajat cu un contract individual de muncă, sigur că va trebui să achiți contribuțiile la CAS (25% din salariul brut) și CASS (10% din salariul brut), la care se adaugă impozitul pe venit și contribuția pentru muncă (2,25 % din salariul brut).

Aceste taxe variază și în funcție de cifra de afaceri, dar sunt aspecte pe care ți le va aduce la cunoștință un specialist în domeniu.

Freelancer cu PFA

Persoana Fizică Autorizată (PFA) va avea de achitat: 

  • Impozit pe venit net de 10%;
  • CAS și CASS, doar dacă depășești un anumit plafon lunar/anual.

        Decât un freelancer fără PFA, mai bine unul cu această formă juridică sau alta. 

Ce vei alege, PFA sau SRL?

 În situația înființării unui PFA, documentele necesar a fi depuse nu sunt multe. Termenul de aprobare se situează undeva între 5-10 zile, și nu există costuri, cu excepția situației în care alegi să plătești un birou specializat în întocmirea documentației specifice. 

În schimb, pentru înființarea unui SRL există o taxă (nu foarte mare, ce-i drept). De asemenea, ai nevoie de o sumă pentru capitalul social și de un contabil.

Dar, este mai bine să apelezi la un contabil indiferent de forma juridică aleasă. Legislația se modifică și dacă nu ești conectat la schimbările intervenite, riști să întâmpini probleme.

Ca PFA, poți beneficia de cheltuieli deductibile, cât despre închidere, procedura este mult mai ușoară față de cazul închiderii unui SRL.

Avantaje și dezavantaje există indiferent ce alegi, însă este bine să le cântărești foarte bine, iar asta o poți face doar cu ajutorul unui specialist.

Cum să obții proiecte ca freelancer în România?

 Înarmează-te cu răbdare, pentru că orice început este greu. Vor fi momente în care îți vei dori să renunți. 

         Modalitățile prin care poți găsi primele tale proiecte sunt multiple:

  • Pentru început, gândește-te la rețeaua de cunoștințe, prieteni, pe care o ai, atât în mediul online, cât și offline. Propune-le să lucrezi pentru ei.
  • Participă la evenimentele din aria ta de interes. Este o ocazie nemaipomenită să cunoști antreprenori de succes sau companii care activează în domeniile în care tu activezi, și pe care le poți contacta după acel eveniment.
  • Testează platformele de freelancing.  Creează un cont pe acelea care corespund cel mai bine cerințelor tale, și aplică pentru diferite proiecte. Citește cu atenție felul în care funcționează platforma respectivă.
  • Creează un cont pe Linkedin. Este o platformă care îți poate aduce cei mai mulți clienți, fiind cea mai mare rețea profesională din mediul online. Este o rețea utilizată în scopul găsirii unui loc de muncă, al dezvoltării carierei. Poți utiliza gratuit platforma, însă există și un cont Premium, taxabil, care oferă pe lângă unele funcții suplimentare, și cursuri bazate pe nevoile tale.
  • Comunitățile de freelanceri, atât cele cu caracter general, cât și cele specifice, adică cele construite pe domenii și subdomenii. Aici, ofertele curg, dar cei care doresc să angajeze un freelancer o fac de cele mai multe ori în baza recomandărilor oferite de către membrii comunității. Ai acces la o multitudine de resurse, precum webinarii, cursuri sau materiale gratuite, articole interesante despre freelancing, cărți pe care trebuie să le citești etc.
  • Asociază-te cu alți freelanceri. La început puteți prelua proiecte în varii domenii, după care ulterior vă puteți crea un brand împreună care să fie și mai puternic.

Testează oricare dintre aceste idei prin care poți găsi proiecte ca freelancer, cel puțin până vei construi un portofoliu și până când vei deveni cunoscut. Pentru început, trebuie să devii vizibil. Îți amintești de acel brand personal despre care vorbeam în rândurile de mai sus? Unul care să vorbească despre serviciile pe care le oferi, despre tine.

Viața de freelancer este atrăgătoare și generatoare de venituri substanțiale dacă înveți să lucrezi la standardele cele mai înalte. 

Diferențiază-te de ceilalți freelanceri! Sigur vei găsi acea viziune personală și originală care îți va croi un drum printre cei mai buni, ajungând chiar tu, unul dintre ei! Este un traseu frumos, presărat cu imprevizibil, dar care te va ajuta să crești pe plan profesional, personal și emoțional.

Informează-te! Educă-te! Responsabilizează-te!

 Alege să devii cea mai bună versiune a ta! Alege să devii freelancer!

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Responses

Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări
Autor Articol
Picture of Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Categorii Articole
Postări Recente
Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări