Ți-ai dorit mereu să ai propria ta afacere?
Te uiți cu admirație la antreprenorii din jurul tău și ai vrea să fii și tu unul dintre ei?
Ai curaj antreprenorial dar nu ai bani?
Ai abilitățile și pasiunile necesare dar bugetul tău nu este suficient?
Ei bine, indiferent care au fost motivele pentru care până acum nu ți-ai început propriul business, de acum nu mai nici o scuză.
Îți prezentăm o listă cu peste 70 de idei de afaceri cu bani puțini din toate domeniile, pe care să le începi chiar acum, fie că nu ai bani deloc fie că ai un buget redus, care merg chiar și în perioadele de criză.
Afaceri cu bani puțini sau cu zero investiție
- Catering
Din ce în ce mai multe gospodine pasionate sau chiar bărbați cărora le place să gătească au început să facă un business din a găti, mai ales în timp ce restaurantele au fost închise.
Acum este rândul tău să ai propriul tau business dacă aceasta este pasiunea ta.
Tot ce ai nevoie pe lângă asta este să faci câteva poze apetisante preparatelor tale și să le expui în online.
Nu există oameni care să reziste tentației de a achiziționa preparate delicioase și aspectuoase, daca sunt bine promovate.
Te poți ocupa tot tu de livrare sau altcineva din familie, la început iar pe măsură ce te dezvolți poți externaliza serviciul de livrare.
- Stand vanzare cafea
Cafeaua este acel preparat delicios care ne face poftă doar prin mirosul său apetisant.
Pentru că o bună perioadă de timp restaurantele au fost închise oamenii ar fi preferat să aibă un loc de unde să cumpere o cafea chiar dacă acesta era oferita sub serviciul To Go.
Așadar, dacă alegi să vinzi o cafea bună la un stand cu o poziționare cheie, șansele ca aceasta să fie un succes sunt foarte mari.
Ai nevoie de o cafea bună, de un espressor și cel mult de o autorizație de a vinde.
- Servicii de marketing online
În prezent ne este foarte clar că dacă o afacere nu se află în mediul online este aproape inexistentă sau cel puțin șansele de dezvoltare în offline au devenit extrem de mici.
Astfel că, orice afacere are nevoie de marketing online și de specialiști în acest domeniu.
Dacă cunoști acest domeniu și toate instrumentele de care să te folosești pentru a-ți ajuta clienții să se dezvolte dar sa și mențină legăturile cu clienții lor atunci tot ce ai de făcut este să începi chiar acum, pentru că cererea este foarte mare la ora actuală pe acest gen de servicii.
În cazul în care nu știi exact cum să faci acest lucru descarcă gratuit ghidul de afacere online advertising și pornește-ți propria afacere, în care să oferi servicii de marketing online pentru mai mulți clienți în același timp.
Profiturile pe care le poți încasa de la fiecare client în parte sunt între 300 și 1000 de euro, așadar aceasta este cu siguranță o afacere pe care îți dorești să o începi cât mai repede.
- Șofer
Există o nevoie mare de șoferi printre cei care nu dețin mașini sau nu sunt șoferi deloc. Aceștia vor să se deplaseze rapid pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice iar tu le poți oferi această sansă.
Așadar poți face nu doar din condus o afacere ci chiar din mașina proprie.
Pune-ți mașina la bătaie pe aplicații precum Uber sau Bolt sau pentru a livra produse pentru anumite firme de catering.
5. Consultat de business
În cazul în care ai experiență în business și deții destul de multe informații despre acest lucru îi poți ajuta pe cei care au cunoștințe minime despre acest domeniu sau cei care nu știu absolut nimic.
Cei care sunt la început pe acest drum au nevoie de oameni cu experiență care să îi indrume.
Tot ce ai nevoie este să le oferi credibilitate și să demonstrezi că ești cu adevărat expert în ceea ce faci.
6. Web designer
Dacă ești un profesionist în creațiile digitale nu ai nevoie de nici un ban în plus pentru a-ți începe propriul business în acest domeniu.
Web designerii sunt la mare căutare așadar tot ce trebuie să faci este să îți pui pe picioare propriul business și să îl dezvolți din ce în ce mai mult.
Creează-ti un protofoliu și promovează-l pentru a ajunge mai ușor la clienții tăi potențiali.
7. Web developer
Site-urile sunt un must have în prezent într-un business iar dacă ție îți place partea de cod, de construcție de site-uri ai un mare avantaj în a-ți crea propriul business în dezvoltarea web.
Ai nevoie doar de cunoștințele acumulate până acum sau de un curs foarte bun și te poți apuca de treabă.
Să nu mai punem la socoteală că este un business care îți aduce venituri frumoase dacă te ocupi de el dar și o meserie de viitor.
8. Blogger
Chiar dacă pare că blogging-ul este o idee depășită, te informăm că nu este deloc așa. Doar pare.
Afacerile au nevoie de oameni, iar oamenii au nevoie de informații.
Pe lângă asta, Google ia în considerare orice plus pe care un magazin online îl are în fața concurenței așadar, te asigurăm că vei găsi clienți.
Ai nevoie doar de un laptop și de câțiva clienți pentru a începe.
9. Asistent virtual
Ai abilități foarte bune de gestionare a sarcinilor?
Atunci poți deveni asistent virtual pentru business-urile care au nevoie de astfel de servicii, precum sarcinile administrative de bază, cum ar fi introducerea datelor, răspunsurile la emailuri sau apeluri telefonice.
Acest lucru îl poți face chiar din confortul casei tale și ai nevoie de un laptop și un telefon mobil.
10. Agent de marketing afiliat
Nu trebuie neapărat să deții un site propriu pentru a face marketing afiliat, însă cu siguranță trebuie să ai autoritate, o prezentă și un număr mare de urmăritori în social media pentru a face marketing afiliat.
Astfel că este un business pe care îl poți face oricând și de oriunde și nu presupune investiții financiare ci trebuie să îți pui la dipoziție timpul și creativitatea.
11. Suport tehnic de la distanță
Ai fost dintotdeauna o persoană mai tehnică și ai și experiență în acest domeniu?
Atunci poți începe o afacere în acest domeniu chiar și de la distanță fără a avea nevoie de un buget.
Sunt firme mici care au nevoie de astfel de servicii și tu le poți deveni colaborator. În timp îți poți extinde activitatea creandu-ti o echipă proprie.
12. Produse handmade
Produsele lucrate manual, pentru că sunt unicate, sunt din ce în ce mai preferate în detrimentul produselor în serie din import.
Aici ai nenumărate variante și nișe spre care te poți orienta iar investiția pe care o ai de făcut în materia primă este destul de mică.
Îndreaptă-te înspre domenii care nu necesită un buget mare pentru început iar pe măsură ce lucrurile vor evolua, vei dezvolta și alte produse.
Nu uita de promovare care este esențială.
13. Dezvoltator de aplicații
Mai mult ca niciodată oamenii se folosesc de aplicații zilnic iar mulți dintre ei sunt dispuși să plătească bani pentru a a-și gestiona cât mai bine afacerea sau viața.
Dacă ai o idee foarte bună și știi și cum să o dezvolți sub forma unei aplicații, deja poți considera ca ai început un business. Tot ce îți rămâne este sa aplici tot ceea ce știi.
14. Dropshipping
Uite o afacere pentru care nu ai nevoie de o investiție foarte mare, pentru că plătești doar atunci când o comanda a fost plasată pe website-ul tău de prezentare, de către clientul tău.
Practic prin dropshipping poți avea propriul tău magazin fără a plăti în avans și fără a cumpăra stocuri.
Un mare avantaj al acestui tip de business este faptul că nu trebuie să îți bați capul cu stocuri și cu inventariere. Produsul va fi livrat către client direct de la furnizor.
Important aici, este să știi cum să alegi furnizorii, pentru a fi de încredere și să te axezii pe o singură nișă, cel puțin la început.
Apoi tot ce ai de făcut este să ajungi la clienții care au nevoie de produsele tale.
15. Cursuri online
Experiența ta dintr-un anumit domeniu merită să fie valorizată. Indiferent de informațiile pe care le poți oferi.
Întotdeauna vor fi oameni care vor să se dezvolte pentru a deveni cel puțin la fel de expert precum ești tu în domeniul tău.
Aici nu ai nevoie de investiție pentru că poți oferi aceste cursuri online live sau le poți înregistra și vinde ulterior.
Evident că o investiție minimă va fi nevoie să fie făcută în promovarea cursurilor tale sau dacă îți dorești in instrumente de filmare și audio mai performante.
16. Canal de Youtube.
Youtube te încurajează să îți dezvolți un business de oriunde prin platforma pe care ți-o pune la dispoziție în mod gratuit.
Ideea este ca tu să oferi informații valoroase, precum cursuri sau alte informații de care publicul tău ar putea fi interesat.
Pe măsură ce canalul tău crește vei putea chiar să monetezi aceste video-uri și să te dezvolți.
Ai nevoie doar de timp și de experiență într-un anumit domeniu pe care să o împărtășești urmaritorilor tăi.
17. Coach
Un coach este acel om care oferă sprijin individual sau de grup unor persoane pentru a-i ajuta în diverse probleme.
Tu poți fi unul dintre ei dacă ai experiență într-un anumit domeniu și îi poți ajuta pe cei care au nevoie de îndrumare.
Poți face acest lucru online dar și fizic, însă înainte de toate nu uita să te promovezi și să câștigi încrederea publicului tău.
18. Podcast-uri audio
În ultimii ani s-a înregistrat o explozie pentru disponibilitatea oamenilor de a consuma conținut audio, în special cel educativ, de tip podcast.
Mulți oameni de business au început prin a face înregistrări audio din experiența lor, pe care o împărtășeau celorlalți. Iar tu te poți inspira din exemplele lor.
Pentru început poți oferi aceste podcasturi la prețuri modice iar pe măsură ce îți vei crește notorietatea și îți vei dezvolta business-ul, evident că și prețul lor va crește.
19. Copywriter
Conținutul într-o afacere este esențial iar multe business-uri au nevoie de oameni care să le creeze conținut pentru afacerea lor.
Nu oricine poate face acest lucru și cu atât mai mult să genereze rezultate.
Așadar dacă ai o pasiune pentru scris și știi și principiile persuasiunii, ai nevoie doar de un laptop și de clienți, pentru a începe să dezvolți un business în acest domeniu.
20. Consultat consilier corporativ
Dacă ai studii juridice poți face o afacere din aceasa consultând afaceri care au nevoie de avocați pentru a se proteja în chestiunile legale dar și pentru educarea în privința anumitor procedee.
Tot ce ai de făcut este să îți deschizi o firmă de consultanță și să îți cauți colaboratori cărora să le oferi suportul tău contra cost.
21. Consilier start-up
Există multe persoane care vor să își deschidă propria afacere dar nu știu exact care sunt pașii de făcut sau de ce acte au nevoie pentru a începe.
Dacă tu ai experiență în acest domeniu și cunoști foarte bine procedurile este un start bun pentru propriul tău business.
Începe cu câteva domenii iar pe măsură ce te dezvolți, crește lista afacerilor pe care le poți consilia.
22. Anticariat online
Există cerere pentru cărțile sau obiectele de anticariat sau de colecție inclusiv pe piața internațională.
Poți începe cu puține cărți sau obiecte, pe care să le vinzi online, dacă nu ai spațiu de depozitare iar pe măsură ce le vinzi te poți extinde.
Listează produsele tale pe platformele specifice iar succesul va veni pe măsură ce vei ajunge la clienții potriviți.
23.Vânzare legume proaspete
Dacă îți place mult grădinăritul, poți face bani foarte simplu din asta.
Nu ai nevoie de stocuri mari la început pentru produsele pe care le poți livra către clienții tăi.
Pentru început, oferă ceea ce ai deja în grădina ta și începe să vinzi online.
Livrarea o poți face personal, iar de promovare te poți ocupa tot tu, în primă fază.
24. Vânzare flori
Dacă ești pasionat de flori și ai în grădină multe soiuri de flori, împarte și cu ceilalți bucuria și transformă-ți pasiunea într-o afacere.
Începe cu ceea ce ai deja iar apoi te poți extinde.
Ideal ar fi să cauți un curs de florist care să te ajute să faci aranjamente pe care să le poți vinde inclusiv la evenimente speciale.
Orientează-te chiar și pentru florile în ghiveci, care sunt la mare căutare.
25. Închiriere apartament
În cazul în care îți dorești să începi un business, închirierea unui apartament este un business pentru care nu ai nevoie de un buget mare.
Dacă deții un apartament ai mai multe variante de a genera un profit suplimentar sau de a face acest lucru ca o activitate full time.
Il poți, fie închiria cuiva pe o perioadă mai lungă de timp, fie să îl oferi spre închiriere în regim hotelier. Listează proprietatea ta pe platformele precum Booking sau Airbnb.
Tot ce ai nevoie aici este de promovare bună în online și de timp pentru a te ocupa de clienții tăi.
26. Afaceri de franciză
Ca să începi o afacere pentru care nu vrei să îți bați capul foarte mult la început, te poți orienta către afacerile tip franciza.
Acestea vin deja cu planul direct făcut și sunt unele business-uri care nu necesită investiție foarte mare.
Unele dintre ele îți oferă chiar și procedurile de lucru pentru întreaga activitate și pentru dezvoltare.
27. Servicii de contabilitate
Dacă te-au pasionat cifrele dintotdeauna află că acum acestea îți pot genera venituri frumoase.
Orice business are nevoie de servicii de contabilitate indiferent de nivelul la care acesta se afla.
Iar dacă tu ai studii domeniul contabil tot ce ai nevoie pentru a-ți lansa propria afacere este sa iti cauți clienți.
Poți începe cu firme mai mici iar ulterior, dezvoltă-ți serviciile și asociaza-te chiar și cu un expert contabil care sa te ajute pentru anumite proceduri.
28. Consultant fonduri europene
Cererea pentru serviciile de scriere de fonduri europene este în creștere datorită interesului tot mai mare pentru dezvoltarea mediului de afaceri.
Accesarea fondurilor europene presupune trecerea prin anumite procedee pe care mulți antreprenori nu știu sau nu au timpul necesar să le îndeplinească.
Așadar dacă ești pasionat de acest domeniu, îl înțelegi, ai cunoștințe despre partea economică pentru a oferi cele mai bune soluții, clientului tău, atunci ai o idee de business pe care să o începi chiar acum.
Important este ca tu să fi lângă clientul tău și după depunerea dosarului pentru a-i oferi toate informațiile solicitate de către Uniunea Europeană.
29. Servicii de curățenie
Serviciile de curățenie au devenit atât de solicitate incat cererea în acest moment este foarte mare.
Nu doar firmele apelează de astfel de servicii ci mai nou chiar și persoanele fizice.
Atunci când ceilalți nu mai au timp pentru curățenia necesară în casele lor, iar tu le poți oferi asta, ei te vor plăti, cu siguranță pentru a le oferi acest serviciu.
Tot ce ai nevoie este să îți infiintezi un PFA prin care sa lucrezi, clienți și câteva produse de curățenie.
30. Organizator și promotor de evenimente
Organizarea unui eveniment nu presupune doar un eveniment de tip festiv precum nunți sau botezuri ci și evenimentele de business.
Antreprenorii sau oamenii de business își doresc să ofere și celorlalți din experiența lor, organizând astfel întâlniri de afaceri, webinarii sau workshop-uri în offline sau în online.
Așadar dacă ai abilități organizatorice dar știi și ce presupune promovarea unui eveniment, acest business este ideal pentru tine.
Ai nevoie de promovare pentru a-ți găsi clienții și pentru a-ți dezvolta propriul portofoliu pe care să îl prezinți potențialilor tăi clienți.
31. Consultanță wellness
Datorită faptului că stresul este la cote maxime, că timpul pare că nu mai ajunge nimănui iar totul este făcut pe grabă, oamenii au nevoie de sprijin în tot ceea ce ține de starea lor de bine.
Ajută-i să aibă parte de momente de relaxare, de gătit sănătos, recomandări pentru o viață mai ușoară.
Folosește-te de un laptop pentru a crea ateliere creative prin care să îți ghidezi clienții la ore de gătit, exerciții fizice sau relaxare.
32. Nutriționist
Obezitatea este în creștere în rândul populației, datorită faptului că tipurile de muncă actuale presupun din ce în ce mai puțină mișcare iar exercițiile fizice în viața multor oameni, lipsesc.
Pe lângă asta, foarte mulți oameni au nevoie de îndrumare nu doar pentru a slăbi ci și pentru a avea un stil de viață sănătos.
Sedentarismul aduce cu sine foarte multe afecțiuni sau boli așadar dacă ești pasionat de tot ce ține de nutriție sau nutrigenetică, ai cunoștințe solide în acest domeniu sau chiar experiență, un astfel de business îl poți începe chiar de acasă. După care te poți orienta către propriul tău cabinet de nutriție
33. Consultant fitness
În prezent nevoia de mișcare fizică a oamenilor este în creștere datorită ritmului de viață destul de static.
Fie din motive care țin de aspect fie de sănătate, oamenii aleg să apeleze la serviciile unui consultant de fitness din varii motive.
Unii dintre aceștia nu își pot găsi motivația de a se antrena, nu știu care sunt cele mai potrivite exerciții pe care să le practice dar există și riscul suprasolicitării sau accidentării.
Dacă ești pasionat de acest domeniu și ai cunoștințe legate de corpul uman, un business perfect pentru tine este chiar acesta.
În funcție de cât de bine vei ajuta clientul să se antreneze în funcție de scopul său personal și cât de multe rezultate îi vei aduce, business-ul tău are mari șanse de a se dezvolta.
34. Servicii de planificare a vacanțelor
Dacă ești fan al călătoriilor și turismului și ai și o înclinație înspre consultanță atunci un business în acest domeniu este potrivit pentru tine. In curând turismul va reveni la normal, așadar merită să te gândești la un astfel de business.
Te vei adresa oamenilor cărora le plac călătoriile iar dacă le vei oferi circuite care sa le fie pe plac, informații relevante și servicii de calitate aceștia te vor alege mereu.
35. Consultanță financiară
A-ți deschide un business complex în România te poate costa o grămadă de timp doar pregătirea documentației necesare.
În cazul în care îți place partea birocratică și ai cunoștințe despre actele necesare pentru începerea unei afaceri, impozitele și taxele necesare, pregătirea dosarelor pentru diverse fonduri nerambursabile sau bancare, cu siguranță vei găsi clienți care sa aibă nevoie de sprijinul tău, in schimbul banilor.
36. Specialist în investiții
Tranzacționarea online este un generator de venituri pasiv la mare căutare.
Dacă ai experiență în domeniul cumpărării sau vânzării de acțiuni și tot ce inseamna listare la bursă și tranzacții, atunci ai șansa de a face un business cu mare potențial de câștig dar și de viitor.
Tot mai mulți oameni sunt interesați de investițiile financiare pasive iar acesta nu este un domeniu tocmai ușor.
Astfel ca sprijinul tău ca specialist va fi solicitat de toți cei care au bugete dar nu au informații suficiente despre cum sa investească banii în mod profitabil.
Tot ce ai de făcut este să te menții mereu informat și la curent cu tot ce se întâmplă pe piața tranzacțională pentru a face cele mai bune recomandări clienților tăi.
37. Home designer
Cei care nu își permit neapărat o locuință nouă, apelează de cele mai multe ori la o soluție mai puțin costisitoare precum redecorarea locuinței vechi.
Iar pentru ca nimeni nu mai rezonează cu design-urile de acum 20-30 de ani, au nevoie de o persoana creativă care să ii ajute cu idei care sunt în trend.
Nu oricine are viziune în spațiu, cu atât mai mult dacă acesta este unul mic și trebuie redefinit și readaptat tendințelor actuale.
Astfel că dacă ai abilități în design-ul locuințelor, ai multă creativitate și ești la curent cu tot ce se întâmplă în materie de home design, tot ce îți rămâne de făcut este să începi să cauți clienți pentru a-ți începe propriul business.
38. Consiliere pentru dezvoltare personală
Tor mai multă lume este interesată de dezvoltarea personala iar acest domeniu a crescut foarte mult în ultimii ani.
De la partea de blog, webinarii sau ședințe unul la unul, oamenii oferă bani în schimbul propriei lor dezvoltări.
Fie că te axezi pe partea de setare de obiective împreună cu clientul tău, fie pe menținerea unui plan deja creat pentru îndeplinirea lui, ai toate șansele să începi un astfel de business, mai ales în această perioadă.
Important este să ai o pasiune pentru dezvoltarea personală, răbdare dar și dorința de a impacta prin cuvintele tale, viețile și rezultatelor clienților tăi.
39. Cămin pentru animalele de companie
În cazul în care ești un mare iubitor de animale iar pentru tine a avea grijă de ele este o pasiune, află că poți face o afacere din iubirea ta pentru animale.
Există mulți oameni care au animale de companie pe care nu au în grija cui să le lase în timpul concediilor, plecărilor din weekend sau diverse momente ale vieții.
Dacă dispui de o locuință cu spațiu suficient de mare, poți începe să faci acest lucru chiar acasă iar ulterior să construiești un spațiu special pentru ele.
40. Îngrijire copii
Cu toate că pare o meserie veche, să știi că oamenii au încă mare nevoie de o persoană care să îi ajute cu copolil lor.
Există situații în care părinții nu au cu cine să lase copilul pentru a face diverse activități sau chiar pentru a merge la serviciu iar o persoană de încredere care să iubească copii este tot ce au nevoie.
În timpul pandemiei cererea pentru astfel de servicii a fost în creștere așadar iată o idee de business pentru care nu ai nevoie de bani.
Dacă îți plac copii și ești o fire răbdătoare, aceasta poate deveni o afacere profitabilă pentru tine, în care să îmbini utilul cu plăcutul.
41. Servicii de instalații sanitare
Serviciile pentru instalații sanitare sunt din ce în ce mai solicitate iar dacă tu ești genul de om căruia îi place acest domeniu, un business în oferirea de astfel de servicii este ideal pentru tine.
Indiferent că vei fi solicitat pentru montarea unor instalații, canalizări înfundate, montare aere condiționate sau alte tipuri de astfel de servicii, pentru început le poți oferi chiar tu iar ulterior îți poți extinde afacerea și numărul de angajați sau colaboratori.
42. Servicii de montare mobilă
Pentru a monta mobilă nu ai nevoie de nici o investiție decât de pricepere, îndemânare și câteva scule de bază.
Acest serviciu este la mare căutare pentru că mobila achiziționată din online vine la client de cele mai multe ori, pe piese și nu oricine are abilitățile necesare sau timpul pentru a o monta.
Astfel că tu poți oferi acest serviciu contra cost la domiciliul clientului iar apoi îți poți dezvolta business-ului chiar și pentru partea de proiectare și execuție mobilă.
43. Fotograf
Dacă ai fost dintotdeauna pasionat de fotografie, acum este timpul să o transformi într-o afacere.
Aici ai nenumărate variante spre care te poți îndrepta, de la evenimente, la poze portret sau peisagistică.
În prezent, conținutul vizual este foarte important iar website-urile și materialele de marketing au nevoie de imagini prin care să reprezinte foarte bine mesajul transmis.
Așadar business-urile sunt dispuse să plătească pentru fotografii excelente și de calitate.
Ai nevoie de o camera foto decentă și de o selecție pe teme a creațiilor tale pe care le vei încărca pe platforme specifice precum Shuttertock, Adobe Stock Photos etc.
44. Manger rețele sociale
Retelele sociale sunt o partea importantă a vieții noastre iar afacerile au nevoie de oameni care să îi ajute cu prezența oragnizată in online, în mod regulat.
Pentru a gestiona rețelele sociale ale business-urilor ai nevoie sa cunoști foarte bine aceste toate aceste platforme dar și modul în care acestea funcționează.
În același timp dacă ai ești un bun organizator și mereu la curent cu tendințele, nu ai nevoie de bani pentru a începe un astfel de business ci doar de clienți cărora se le aduci rezultate prin ceea ce faci.
45. Servicii de machiaj la domiciliu
Tot ce ține de frumusețe este un domeniu care va rămâne mereu în topul preferințelor, chiar și în perioadele de criză.
Dacă ai o pasiune pentru frumusețe și ai și cunoștințe practice despre machiaj pentru diferite evenimente, ședințe foto sau chiar machiaje artistice, tot ce ai nevoie este o investiție minimă în câteva produse cu care să începi.
Nu este nevoie să activezi într-un salon de frumusețe ci poți face această afacere prin deplasarea la domiciliul clientei sau chiar la tine acasă.
Nu uita să te promovezi pentru a ajunge la cât mai multe potențiale cliente și a-ți dezvolta afacerea.
46. Servicii de masaj de relaxare sau medical
Perioadele stresante prin care oamenii trec îi fac sa se îndrepte din ce în ce în mai mult înspre momente de relaxare și eliberare a stresului.
În cazul în care cunoști corpul uman, punctele cheie ale acestuia și ai o acreditare în acest domeniu este foarte ușor sa faci o afacere cu bani puțini, din asta.
Fie că oferi masaj de relaxare sau masaj medical, acesta este un business prin care vei genera venituri frumoase dar îi vei ajuta și pe ceilalți.
În funcție de tipul serviciului de masaj pe care îl oferi, te vei orienta către locația potrivită.
Masajul de relaxare îl poți oferi, spre exemplu chiar la tine acasă și ai nevoie de o investiție minimă în produse și o masă specială pentru masaj.
47. Creare produse cosmetice
Tendința oamenilor în prezent nu este spre a se îndrepta doar înspre mâncare sănătoasă ci și înspre produse cât mai naturale.
Așadar cosmeticele făcute în casă sau în propriul laborator au început să aibă un succes foarte mare în ultima perioadă.
Dacă știi cum să combini elementele cosmeticelor pentru a aduce beneficii vizibile clienților și ai acreditările necesare aceasta este acea idee de afaceri cu bani puțini care îți va genera profit dar și posibilități de dezvoltare.
48. Specialist Google Ads
Dacă ai înțeles foarte bine cum sta treaba cu promovarea pe Google, înțelegi nevoia afacerilor de a se promova pe cel mai mare motor de căutare din lume, atunci poți face o afacere din pasiunea ta.
Ajutând business-urile sa crească, aducandu-le clienți prin campanii plătite pe Google, vei face bani și îți vei dezvolta și tu la rândul tău propriul business.
Tot ce ai nevoie ca să începi este un calculator și cunoștințe solide despre promovarea pe Google dar și marketing online.
49. Social media Influencer
A petrece timp în social media este deja parte din viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.
Însă dacă timpul pe care îl petreci acolo îl poți monetiza, atunci social media poate deveni chiar modalitatea prin care tu să îți transformi timpul și creativitatea în propriul tău business.
Ce ai de făcut este relativ simplu, nu necesită investiție financiară ci doar timpul tău.
Fii mereu prezent, oferă conținut de calitate, crează-ți o comunitate de urmăritori iar colaborările pentru promovarea anumitor produse sau companii vor veni de la sine dacă ești suficient de bun în ceea ce faci.
50. Instructor de yoga
Deschiderea oamenilor pentru relaxare, mișcare și dezvoltare personală a explodat în ultima perioadă, mai ales în timpul pandemiei.
Yoga este o știință atât a corpului cât și a minții iar aceasta, chiar și în România a început să aibă din ce în ce mai mulți practicanți.
Clasele de yoga le poți ține chiar și în online astfel că nu ai neapărat nevoie de investiție financiară pentru o sală mare pe care să o închiriezi, pentru început.
51. Instructor de dans
Nicicând nu a fost mai ușor să devii instructor de dans dacă aceasta este una dintre pasiunile tale cele mai mari.
În timpul pandemiei toată lumea s-a mutat în online iar pentru a oferi astfel de cursuri nu ai nevoie decât de un calculator, o cameră video și tehnici foarte bune prin care să le explici clienților tăi cum să facă mișcările corecte.
Poți oferi cursuri de dans pentru copii, pentru femei precum cele energetice sau orientale dar si dansuri de stradă sau sociale.
52. Profesor de muzică
Muzica este unul dintre cele mai încântătoare și frumoase arte care se practică și se va practica cel mai probabil mult timp de acum înainte.
Oamenii sunt încă pasionați de muzică și fie că știi să cânți la un instrument anume sau cu vocea, ajutându-i și pe alții să facă acest lucru, îți dezvolți propriul business din pasiunea ta.
Te poți orienta chiar și către a-ți vinde propriile creații muzicale dacă ai abilitatea de a crea astfel de proiecte.
53. Produse personalizate
Produsele personalizate sunt la mare căutare în ultimii ani și nu doar solicitările pentru acestea au crescut dar și ideile inovatoare care apar pe piața cadourilor.
De la cărți, haine, sacoșe, fețe de perne cusute, căciuli sau orice alt obiect care poate fi personalizat, acestea îți pot transforma creațiile într-un adevărat magazin online unic.
Pentru început caută metode de a personaliza produsele manual, pentru a nu fi nevoie de o investiție mare iar pe măsură ce te dezvolți, orientează-te către mașinării care să te ajute precum mașinile de bordat sau imprimante.
Fiind o piață cu o concurența acerbă, alege să te folosești de promovare bună în online dar și să vii cu produse cât mai deosebite față de concurenții tăi.
54. Spălătorie auto la domiciliu
Cât timp există mașini, există și nevoia ca acestea să fie curățate. Spălătoriile auto par să nu fie suficiente pentru a acoperi toate cererile.
Nu este nevoie să îți deschizi neapărat o spălătorie auto foarte mare la început pentru a avea un business care oferă astfel de servicii.
Poți face acest lucru chiar în curtea ta. Dacă folosești produse profesionale de curățare, știi să îți cauți clienții, și le oferi chiar și servicii de transport incluse în preț, cu siguranță afacerea ta va crește.
55. Traducător
În cazul în care cunoști cel puțin o limbă în plus, față de limba română la un nivel avansat este foarte ușor să faci un business din acest lucru.
Oamenii au nevoie de servicii de traducere atât pentru partea de documente cât și pentru cărți sau materiale de promovare.
Pentru a putea traduce documente ai nevoie de autorizare dar este o afacere pentru care există cerere și care îți aduce și profit bun.
56. Servicii SEO
Dacă ești pasionat de motoarele de căutare, ești o fire tehnică și analitică și îți place să fii mereu în top, atunci nu mai sta pe gânduri în a-ți face un business din oferirea de servicii SEO.
Un domeniu relativ nou în România și puțin explorat, totuși este la mare căutare printre afacerile care vor să devină din ce în ce mai vizibile.
Un business in SEO îți aduce profituri foarte bune. În același timp ai șansa de a te ocupa de mai mulți clienți în același timp, pe măsură ce te dezvolți.
57. Editor
Ai o pasiune pentru scris? Ai capacitatea de a tasta foarte rapid dar și de a scrie corect gramatical?
Atunci poți face o afacere din acest lucru pentru că există o multitudine de nișe către care te poți orienta în sectorul editorial.
De la conceperea articolelor pentru diverse publicații, la editarea de cărți, reviste online sau chiar la transcrierea materialelor audio.
58. Produse de brutărie sau patiserie
Timpul este o problemă de care multă lume se plânge. Cu toate astea oamenii încep să se reîntoarcă la gusturile delicioase ale copilăriei, la mâncarea sănătoasă făcută în casă.
Iar tu îi poți ajuta dacă ai o pasiune din a coace pâine sau alte bunătățuri care țin de patiserie și copt.
Pâinea este aproape nelipsită de la orice masă și ai nenumărate variante pe care le poți oferi.
Poți începe chiar în bucătăria ta, făcând chiar tu livrările la domiciliu.
59. Consilier produse handmade
Știai că există oameni care au îndemânare dau nu au idei?
Dacă tu ești o fire creativă și ai experiență în lucrul cu produsele artizanale de ce să nu îi ajuți și pe ceilalți să își dezvolte propriile produse, în timp ce tu îți dezvolți propria afacere?
Folosește-te de materia prima pe care o ai la dispoziție, de o cameră și de sesiuni live prin care să explici procesele contra cost.
60. Consilier/terapeut holistic
Setea de autocunoaștere, de înțelegere a sinelui este una dintre cele mai în tendințe segmente ale dezvoltării personale.
Iar solicitările pentru astfel de ședințe de terapie, care sunt undeva la limita între un trapeut și un psholog sunt în creștere.
Dacă ai o parte mai spirituală, ai cursuri în domeniu și știi exact cum să îndrumi oamenii înspre o astfel de cunoaștere, atunci poți transforma toate informațiile acumulate într-un business prin care să îi ajuți pe ceilalți să se cunoască.
Poți începe chiar din propria casă acest gen de afacere sau chiar la domiciliul clientului, iar pe parcurs ce te dezvolți, orientarea către un cabinet terapeutic va aduce un plus valoare business-ului tău.
61. Scrapbooker
Dacă ai o pasiune pentru lucru manual dar si foarte multa creativitate si indemanare, o afacere prin care poți face bani frumoși este confecționarea de scrapbook-uri.
Acestea sunt practic niște albume foto create de la zero, chiar de tine din carton, hârtie speciala pentru scrapbooks si elemente de design.
In funcție de complexitatea lor acestea pot avea preturi chiar și de peste 100 euro iar posibilitatea de vânzare a acestora merge dincolo de România. Cererea este mare iar concurenta este destul de mică în țară.
62. Cursuri de gătit
Hrana este acea parte a vieții fără de care nu putem trăi iar orice serviciu legat de aceasta poate fi transformat într-o afacere.
Dacă nu ai buget suficient pentru a-ți deschide un restaurant, dar ai o pasiune pentru gătit iar preparatele tale sunt delicioase și inovative, atunci oferă toate secretele tale în cursuri contra cost.
Există suficiente persoane care nu știu să gătească și care s-ar bucura să aibă parte de suportul unui specialist.
Alege să oferi chiar și ateliere de gătit atât în online cât și în offline pentru a crea cea mai bună experiență clienților tăi.
63. Agent imobiliar
Domeniul imobiliar a fost dintotdeauna un domeniu în care profiturile au fost generoase mai ales pentru cei care au abilități în a vinde, a cumpăra și a oferi calitate în serviciile prestate.
Indiferent că ai experiență în acest domeniu sau ești pur și simplu pasionat de astfel de tranzacții, acum ai șansa de a face din acest lucru o afacere proprie.
Nu ai nevoie de bani pentru a face achiziții imobiliare ci trebuie doar să îi ajuți pe cei care dețin deja proprietăți să le vândă, în schimbului unui comision.
64. Zonă de joacă pentru copii
A merge cu copii la o petrecere într-un restaurant, acolo unde trebui să stea cuminți poate fi de cele mai multe ori o corvoadă pentru părinți.
Dar dacă tu iubești copii și ai o proprietate pe care o poți pune la dispoziția lor atât pentru joacă cât și pentru diverse petreceri precum zile de naștere, atunci iată una dintre acele idei de afaceri cu bani puțini în care se merită să investești.
Vei avea nevoie de câteva elemente specifice unui loc de joacă și party precum mese, scaune, covorașe de joacă, jucării sau topogane gonflabile.
65. Meditații pentru elevi
Suportul suplimentar pentru elevi este unul dintre acele servicii pe care părinții le solicită în educarea copiilor lor.
De cele mai multe ori aceștia nu dețin informațiile necesare pentru a-și ajuta copii sau poate nu dispun de timp suficient. Astfel că aceștia aleg de multe ori să apeleze la profesioniști.
Indiferent de domeniul în care poți oferi sprijin, poți face o afacere din cunoștiințe pe care le deții.
Dacă ești o fire răbdătoare și îți place să iei parte la educația copiilor, fie că ești profesor sau nu, acum poți face o afacere din acest lucru.
66. Îngrijirea gazonului
Cu toate ca oamenii care locuiesc la case au grădini sau gazon în curte, nu toți iubesc îngrijirea acestuia sau efectiv nu dețin informațiile sau timpul necesar pentru a se ocupa de acesta.
Din acest considerent, ideea de a-ți crea un business care să ofere astfel de servicii este mai mult decât un serviciu bine venit pentru cei care locuiesc la case.
Dacă ești pasionat de îngrijirea plantelor și a gazoanelor, știi exact ce, când și cum să faci, tot ce este necesar pentru a începe este să cauți clienții care au nevoie de serviciile tale și să le demonstrezi ce înseamnă ca un specialist să aibă grijă de gazonul lor.
67. Scriitor e-book
Scrisul a fost dintotdeauna o pasiune care te-a împlinit? Ei bine, acum poți face bani din aceasta activitate scriind cărți și vânzând-le în format electronic.
O dată cu avansarea tehnologiei oamenii se fosesc de dispozitive tot mai mult iar cărțile electronice sunt o variantă mult mai ieftină și mai comodă de a citi sau a afla informații noi.
Prin această metodă dispar costurile de tipărire ceea ce înseamnă că vei avea nevoie doar să scrii cartea și să o listei pe site-urile de profil pentru a putea fi descărcată contracost.
Dacă alegi să o scrii sau să o traduci în mai multe limbi vei avea șansa de a o vinde chiar și la nivel internațional.
68. Brand Ambasador
Un Brand Ambasador este mai mult decât un Influiencer.
Dacă ai reușit să îți creezi deja o comunitate care are încredere în tine, pe rețelele de socializare, atunci din această poziție poți deveni ambasador al anumitor mărci pe care tu le preferi.
De aici ai posibilitatea să creezi o întreagă activitate prin care să promovezi brandurile alese prin evenimente, demonstrați, întâlniri sau diverse activități.
69. Videograf
Acum că toate activitățile s-au mutat în online, partea vizuală este la mare căutare.
Iar dacă tu ai o pasiune dar știi și ce presupune partea de video și editare, ai sanse mari să ai succes și să îți găsești clienți mult mai ușor decât înainte.
În prezent inclusiv afacerile au nevoie de servicii de video profesionale pentru crearea conținuturilor de marketing iar profiturile pe care le poți face aici sunt foarte bune.
70. Creator de prezentări corporate
Dacă știi foarte multe despre mediul de afaceri și ești bun și la partea de scris sau de structură, atunci un business în care să oferi crearea de prezentări pentru firme sau companii este potrivită pentru tine.
Companiile au nevoie de astfel de materiale pe care să le ofere atât angajaților cât și clienților iar pentru că acestea presupun mult timp care de obicei este foarte prețios pentru afacerile mari, preferă să externalizeze acest serviciu.
Externalizarea acestor materiale este una dintre metodele pe care multe companii preferă să le adopte ceea ce înseamnă că altcineva va putea sa facă un business din asta.
71. Servicii de croitorie
Industria modei este una dintre cele mai mari industrii care face profituri uriașe.
Oamenii nu vor renunța la îmbunătățirea continua a aspectului lor astfel că nevoia de creații noi este una constantă.
Dacă știi să croiesti haine după tipare, deții o mașină de cusut sau te pricepi la a face ajustări anumitor piese vestimentare atunci, cu siguranță este un business excelent pentru tine.
Poți face această activitate de acasă. Pune accent pe promovarea din online și pe recomandările clienților tăi pentru a-ți dezvolta cât mai mult business-ul.
Evident că există mult mai multe idei de afaceri cu bani puțini sau cu zero investiție pe care le poți implementa.
Mai sus ai regăsit doar câteva din zecile de idei care există, doar pentru a te convinge că nu trebuie să fii bogat pentru a-ți începe propriul business.
Important este că poți face aproape din orice te pasionează o afacere atât timp cât îți dorești asta cu adevărat și ai curaj să începi.
Acum că ai aflat că banii nu sunt de fapt un impediment pentru a-ți începe propria afacere, tot ce îți rămâne de făcut este să îți stabilești un plan și să îl pui în aplicare.
Responses