De ce sa angajezi o agentie de Facebook Marketing?

Cuprins

Marketingul, in special Social Media Marketing, joaca un rol din ce in ce mai important in succesul si longevitatea unei afaceri. Afacerile fie cresc atat de rapid incat nu pot tine pasul cu postarile zilnice pe Facebook, fie sunt atat de in urma incat poate ca nici nu stiu ce este aceea o pagina de Facebook. In orice caz, afacerile din ziua de azi au nevoie de mult ajutor. Unele companii vor angaja proprii oameni de marketing, altele vor opta pentru liber profesionisti sau ajutor part-time, in timp ce altele aleg sa apeleze la serviciile unei agentii de marketing care sa se ocupe de intregul proces de marketing, de la elaborarea unei strategii pana la implementare si livrare.

Achizitia de clienti este una dintre cele mai mari provocari cu care afacerile se confrunta zi de zi si din cauza dificultatii si importantei acestei sarcini, toate afacerile trebuie sa aiba un plan de marketing eficient pentru a supravietui si a creste.

Nimeni nu-ti va bate la usa in cautarea a ceea ce vinzi decat daca stiu cine esti, ce faci, si daca au increderea ca iti poti respecta promisiunile. Si mai important, prospectii tai vor sa stie de ce produsul sau serviciul tau reprezinta un beneficiu pentru ei, si cum te diferentiezi de competitorii tai.

Pentru a comunica toate aceste lucruri, compania ta are nevoie de un plan de marketing eficient, bine gandit si executat. Cele mai multe companii inteleg nevoia unui plan strategic de marketing, insa putine inteleg cu adevarat ce este acesta sau cum se implementeaza. Marketingul nu inseamna sa angajezi o echipa de vanzari; este ceva mult mai complex decat atat. Pe scurt, planul de marketing al companiei tale are scopul de a genera lead-uri care pot fi transformate in vanzari.

As putea si ar trebui sa fac asta singur?

Multor antreprenori le este cunoscut conceptul DIY (Do-It-Yourself) care se refera la auto-suficienta prin rezolvarea sarcinilor fara sprijinul specialistilor platiti. In calitate de antreprenor care a suferit de aceasta fixatie, pot spune cu mana pe inima ca un individ ar putea, cu suficient timp si persistenta, sa obtina cunostintele necesare pentru a realiza orice sarcina.

Totusi, curba de invatare pentru un antreprenor ocupat cu putina experienta este zguduitoare, iar proprietarul de intreprindere se alege fie cu o strategie de marketing incompleta careia ii lipsesc elemente cheie, precum copy writing sau viziunea de social media marketing, fie cel mai adesea cu utilizarea ineficienta a bugetului de publicitate, fara a genera rezultatul dorit.

Oricine poate sa invete despre Reclame pe Facebook, insa pentru a fi cu adevarat stapan pe situatie, pentru a intelege toate obiectivele si pentru a implementa cu succes o strategie, este nevoie de sute de ore de practica. Dispui de timpul si bugetul necesar pentru asa ceva?

 

Sa angajez un om sau o agentie de marketing?

Organizatiile care nu au nici timpul si nici inclinatia pentru DIY trebuie sa faca o alegere; fie angajeaza un om, fie externalizeaza catre o agentie. De obicei, aceasta decizie este luata in baza unei analize financiare.

In Romania, un expert social media specializat in Reclamele pe Facebook castiga intre 3000 si 5000 lei NET, in functie de experienta sa in domeniu si de nevoile companiei. Aici trebuie sa adaugi taxele pe care le vei plati la stat si cheltuielile generale (echipament, spatiu de birou, buget de motivare, bonusuri etc).

Pe de cealalta parte, o agentie din Romania are de obicei doua optiuni de facturare:
1. Procent de 10%-20% din bugetul tau de publicitate (suma achitata direct catre Facebook) daca bugetul depaseste 2000€-3000€, sau
2. Mai frecvent intalnit, agentia tarifeaza o taxa lunara intre 200€-700€.

Daca facem niste calcule simple este clar ca serviciile unei agentii sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor decat un angajat propriu, insa beneficiile sunt mult mai multe.

Iata cateva dintre beneficiile pe care le ai daca externalizezi catre o Agentie de Facebook Advertising:

  • Experienta in crearea si executarea planurilor de marketing complexe
  • Nu e necesar trainingul pentru angajati
  • Planul tau de marketing este executat imediat, in timp ce angajatul poate avea nevoie de timp sa se pregateasca, agentia de marketing este gata de la bun inceput
  • Evitarea dificultatilor ce tin de HR
  • Nu exista cheltuieli generale suplimentare
  • Eficienta pentru proiectele urgente
  • Ajutorul din Exterior inseamna o Perspectiva din Exterior
  • Iar cel mai benefic punct: castigi foarte mult timp sa te ocupi de celalalte lucruri importante a afacerii tale

 

Daca esti in cautarea unei agentii, Doads a fost lansata si este administrata de fosti angajati Facebook dedicati sa-ti faca afacerea sa creasca. Contacteaza-ne astazi si stabileste o intalnire.

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Introdu Adresa de E-mail și primești Ghidul Strategic pentru Facebook Ads în eCommerce
Autor Articol
Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Categorii Articole
Postări Recente
Introdu Adresa de E-mail și primești Ghidul Strategic pentru Facebook Ads în eCommerce