Afaceri de viitor

afaceri de viitor

Cuprins

  Îți dorești ca viitorul tău să arate diferit? Te gândești ca în 2022 să îți începi propria afacere pe care să o dezvolți în următorii ani? 

  Vrei mai multă independență financiară și mai mult timp liber în viitor dar nu știi exact ce anume să alegi?

  

Descarcă Ghidul pentru o afacere în online marketing și advertising

  Antreprenoriatul este un stil de viață pentru care ai nevoie de un plan dar și de multă motivație. Este asumare și provocare dar și multă satisfacție. 

  În ultimii ani, sute de afaceri au înflorit, idei noi au apărut și din ce în ce mai mulți oameni au renunțat la job-ul clasic în detrimentul unei afaceri personale. 

 Există zeci de idei de afaceri pentru toate gusturile, toate pasiunile, toate buzunarele și toate abilitățile. 

  Important este să alegi afacerea care rezonează 100% cu tine și să începi chiar acum, pentru a avea rezultate în viitor. 

  Îți prezentăm o listă cu peste 80 de idei de afaceri de viitor în care se merită să investești chiar de astăzi pentru a te bucura de libertate, bani și succes în următorii ani. 

Idei de afaceri de viitor legate de sănătate și wellness

Sănătatea a fost și va fi mereu un subiect de actualitate. 

 Oamenii își doresc să aibă parte de o calitate a vieții cât mai bună, de un aspect frumos și tânăr dar și de o viață lungă. Astfel că orice afacere care vine în susținerea sănătății are șanse mari de reușită. 

 Iată spre cel fel de afaceri să te îndrepți dacă ai o pasiune pentru domeniul sănătății și vrei să susții starea de bine și calitatea crescută a vieții. 

 Producție sau comerț cu alimente vegane

 Alimentația vegană a început să fie din ce în ce mai adoptată în rândul populației din întreaga lume.

 Indiferent că te gândești să produci alimente bio, să gătești în stil catering, să îți deschizi propriul restaurant sau pur și simplu să comercializezi astfel de produse într-un magazin online, iată o idee care este în curs de dezvoltare și de viitor. 

 Terapie/relaxare prin masaj

 Terapiile și relaxarea prin masaj este unul dintre acele subiecte care au stat ascunse mult timp. 

 Acum însă, oamenii apelează la astfel de servicii din ce în ce mai des atât pentru partea terapeutică cât și pentru relaxare sau modelare corporală. 

 Tot ce ai nevoie pentru a începe un astfel de business este un curs de specialitate. 

 Consiliere de cuplu

 Dacă ai studii în domeniul psihologiei, o afacere individuală în care să oferi terapie de cuplu este o alegere perfectă pentru viitor. 

 Distragerile din lumea actuală, timpul tot mai puțin petrecut cu familia, aduce cu sine dezechilibre în cuplu. Consilierea de cuplu a devenit una dintre metodele cele mai accesate în a salva relații și căsnicii. 

 Servicii pentru vârstnici

 Societatea are din ce în ce mai multă nevoie de îngrijire a celor vârstnici. Pe măsură ce ne angrenăm în tot mai multe activități zilnice, timpul de a oferi îngrijire celor vârstnici devine insuficient. 

 Astfel că orice serviciu care vine în sprijinul acestora, fie că sunt servicii medicale, fie cămine sau azile pentru bătrâni, va fi o afacere spre care merită să îți îndrepți atenția în viitor. 

 Antrenor fitness

 Dorința oamenilor de a-și menține aspectul suplu dar și o viață sănătoasă îi face să apeleze la specialiști în atingerea obiectivelor lor legate de corpul și sănătatea fizică.

 Pentru că exercițiile fizice presupun anumite mișcări pe care dacă nu le implementezi în mod corect te poate afecta pe termen lung,  o afacere ca și antrenor fitness este un business cu un potețial mare de viitor.

 Fie că te axezi pe ședințele de grup, fie individuale, ai posibilitatea de a face această afacere atât în sala de sport cât și în mediul online. 

 Nutriționist

Varietatea de diete care este pusă la dispoziție pe internet duce de cele mai multe ori la confuzie sau la rezultate care întârziere să apară. 

Un nutriționist este specialistul la care apelezi atunci când îți dorești să slabești sănătos și să ai parte de rezultate dar și de un stil de viață personalizat în funcție de necesitățile tale.

Serviciile nutriționiștilor sunt din ce în ce mai solicitate și se încadrează în acele afaceri care au mult potențial în viitor. 

 Profesor yoga

 Terapiile alternative și relaxarea de orice fel, a devenit pentru mulți oameni un stil de viață. 

  Beneficiile de care te bucuri prin practicarea Yoga sunt multiple și tot mai multe persoane sunt deschise spre a învăța și practica Yoga. 

 Dacă ai o pasiune pentru acest domeniu dar și cunoștiințe, iată o afacere perfectă pe care să o dezvolți chiar de acum, atât offline cât și online. 

 Centru SPA

 Nevoia de relaxare și de evadare din cotidian este și va fi prezentă chiar și în viitor. 

 Astfel că dacă ai bani și nu știi exact în ce anume să îi investești pentru a avea parte de profit dar și de stabilitate pe termen lung, iată o idee foarte bună. 

 În plus, pe lângă serviciile de SPA poți oferi și serviicii de cazare. 

 Magazin cu produse pentru relaxare

 De la decorațiuni feng-shui pentru casă, la cristale, difuzoare pentru aromaterapie, săruri de baie, perne pentru meditație sau bețișoare parfumate, toate aceste produse sunt la mare căutare în special în magazinele online.      Folosește-te de un website propriu pentru a vinde astfel de produse sau comercializează prin dropshipping. 

 Creșterea și comercializarea plantelor medicinale

 O afacere care a funcționat încă din cele mai vechi timpuri și este în creștere și continuă dezvoltare este cea legată de culturile de plante medicinale.  

 De la plante precum cătina, castravetele amar, soc, mentă, gălbenele, mușețel, echinaceea, armurariu, lavanda sau ricin, toate acestea pot fi comercializate atât ca atare, cât și sub formă de sucuri presate la rece, uleiuri sau produse cosmetice. 

 Podcast despre sănătate 

 Podcasturile s-au dezvoltat extrem de mult în ultima perioadă și sunt din ce în ce mai preferate de cei care nu au timp să citească dar vor să fie la curent cu tot ce se întâmplă în domeniul sănătății și nu numai. 

 Cu ajutorul podcasturilor poți monetiza prin mai multe variante. Alege domeniul din industria sănătății în care ești profesionist și un microfon și începe chiar acum să îți dezvolți afacerea ta de viitor.  

 Afacere cu uleiuri esențiale

 Uleiurile esențiale sunt foarte populare atât pentru programele de relaxare cât și pentru tratamente sau cosmetice. 

 O afacere prin care să fabrici sau să comercializezi plante pentru uleiurile esențiale sau devi distribuitor pentru acestea este cu siguranță o afacere care va rămâne în top mult timp de acum înainte. 

 Aplicație pentru meditație

 Agitația și perioadele din ce în ce mai stresante ne fac să recurgem la tot felul de variante prin care să ne relaxăm, să evadăm din stresul cotidian. 

 Meditațiile au devenit acel moment la care multă lume apelează la finalul unei zile pline iar aplicațiile care au diverse funcții de ghidaj și suport pentru momentele de medație sunt la mare căutare. 

 Dacă știi programare, o astfel de aplicație îți poate aduce venituri foarte bune și va fi un start excelent pentru o afacere în acest domeniu de viitor. 

 Campus pentru Retreat-uri  sau Teambuilding

 O afacere care combină plăcutul cu utilul, retragerea în natură cu relaxarea dar și cu activități planificate este o afacere excelentă. 

 Campusurile de acest gen au început să înflorească în ultima perioadă tocmai pentru că oamenii simt nevoie de relaxare în medii cât mai departe de trafic și aglomerație. 

 Fie că te axezi pe un campus pentru camping sau glamping, ai diverse variante de a dezvolta un business dacă deții un teren în natură. 

 Bucătar personal

 Faptul că oamenii se împart în tot mai multe sarcini îi face să acorde tot mai puțin timp gătitului. 

 Astfel că o afacere în care să le oferi acest gen de serviciu la domiciliu sau în bucătăria proprie dar cu  livrare ulterioară, va fi una dintre acele servicii din ce în ce mai solicitate și mai apreciate. 

 Tot ce ai nevoie  pentru un astfel de business este pasiune pentru gătit. 

 Salon de înfrumusețare

 Frumusețea și tinerețea fac parte din acele domenii care vor fi mereu în trend.  Indiferent de serviciile pe care te gândești să le oferi în salonul tău de înfrumusețare, este cu siguranță o afacere profitabilă atât în prezent cât și în viitor. 

Idei de afaceri de viitor în online

Perioada dificilă prin care am trecut în ultimii ani a deschis șansa unor oportunități de creștere și dezvoltare în online, care au devenit idei excelente de afaceri. 

 Majoritatea activităților fizice și-au găsit corespondent în online iar numărul utilizatorilor de internet a crescut incredibil. 

 Acum ai cea mai mare deschidere și un potențial imens spre a-ți începe propriul business, în online. 

 Iar dacă viitorul înseamnă online, orice afacere pe care o poți lansa și dezvolta de aici, este, fără excepție un succes. 

 Marketing afiliat

 Dacă vrei să ai propria ta afacere în online și ai spirit de influencer, ai deja o comunitate creată sau știi cum să o creezi, iată o modalitate bună de a face bani din asta. 

 Marketingul afiliat este o afacere în continuă dezvoltare care îți garantează satisfacții atât personale cât și financiare. 

 Cursuri online

 Nu doar școala s-a mutat în online în ultima perioada ci toate informațiile la care puteai ajunge acum câțiva ani doar fizic. 

 Tot mai multă lume apelează la educația și accesul la cursuri de interes în online, așadar dacă ești expert într-un domeniu, cursurile online sunt o modalitate excelentă de a avea propria ta afacere, acum și în viitor. 

 Terapie online

 Dacă până acum câțiva ani terapia și consilierea online erau într-o fază incipientă iată că în ultima perioadă acest domeniu s-a dezvoltat, în special în perioada pandemiei, când tot mai multă lume a avut nevoie de astfel de servicii. 

 Tot ce este necesar pentru a începe și dezvolta un astfel de business de viitor este de calificare în domeniu și de o conexiune la internet. 

 Copywritter

 Dacă ai abilități în ale scrisului nu înseamnă neapărat că trebuie să fii scriitor de carte ci poți face o afacere în adevăratul sens al cuvântului din pasiunea ta.

 Nevoia de conținut în mediul online dar și în cel de business este în continuă creștere iar copywriterii sunt din ce în ce mai solicitați. 

  Specialist marketing online

 Pasiunea pentru social media și abilitățile în marketing îți vor aduce nu doar o afacere în care să ajuți clienții acum dar și în viitor ci și profituri foarte bune.  

 Specialiștii în marketing online sunt la mare căutare iar un business în acest domeniu este viabil și cu o foarte mare perspectivă de viitor. 

 Vestea cea bună pentru a-ți dezvolta o afacere în acest domeniu este că nu ai nevoie de studii de specialitate anterioare. 

 Ai posibilitatea de a afla cum să îți ajuți clienții să crească în mediul online și să genereze venituri, prin ghidul pentru o afacere în online marketing și advertising unde găsești explicat pas cu pas tot ce trebuie să știi pentru a-ți lansa propria afacere, chiar acum.

 Descarcă-l gratuit și bucură-te de informații valoroase acumulate alături de sute de clienți și de ani de practică, chiar de foști angajați Facebook. 

Descarcă Ghidul pentru o afacere în online marketing și advertising

 Specialist Seo

 Mediul online în expansiune, rapiditatea cu care lucrurile se dezvoltă, afacerile tot mai multe și nevoia de a ieși în fața, vin cu apelarea constantă a serviciilor de SEO, de către afaceri. 

 Tot ce ai nevoie pentru un astfel de business este un curs de specialitate și de multă perseverență. 

 Acesta este un domeniu care are șanse sigure de creștere și dezvoltare  în viitor. 

 Programator

 Dacă până acum un website era doar o opțiune pentru multe dintre afaceri, în viitor acest lucru va fi o cerință clară pentru încredere și transparență. 

 Clienții vor alege de fiecare dată o afacere care le oferă prin intermediul unui site toate informațiile de care au nevoie. 

 Astfel că, acest serviciu atât pentru website-uri dar și pentru diverse aplicații va fi extrem de solicitat. 

  Influencer

 Există chiar în prezent sute de oameni care au dezvoltat un business din această activitate. Oamenii au nevoie de inspirație iar afacerile au nevoie de oameni cu influență. 

 Dacă ești creativ și îți place să petreci timp în mediul online, iată o afacere care îți va aduce multă împlinire și succes acum dar și în viitor. 

 Magazin online

 În cazul în care ți-ai dorit dintotdeauna să ai propriul tău magazin acum este foarte simplu să faci asta, fără a avea nevoie de un spațiu fizic și de acele cheltuieli pe surse de energie. 

 Magazinele online au devenit un loc frecventat de tot mai mulți oameni iar viitorul arată foarte bine în ce privește comerțul digital.

 Specialist în investiții

  Indiferent cât de mult ai munci, ziua tuturor are același număr de ore.    \

  Diferența dintre cei care reușesc să genereze foarte mulți bani în același timp ce alții lucrează pe sume modice, este dată de investiitile pe care aceștia le fac. Iar educarea in acest domeniu este din ce în ce mai căutată și solicitată  în România. 

 Dacă ai o pasiune pentru investiții, știi exact ce presupune și cum să ghidezi oameni, iată o meserie care îți va genera foarte mulți bani în timp ce îi ajuți și pe alții să crească. 

  Bibliotecă online

  Dacă totul se schimbă, iată că și bibliotecile îmbrățișează aceeași schimbare. 

  Cititul va rămâne o pasiune pentru mulți iubitori de carte iar de cele mai multe ori bugetul nu le va permite să le achiziționeze. 

  Astfel că dacă ai un stoc foarte mare de cărți și te gândești să achiziționezi și mai multe, ideea unei biblioteci online este perfectă. 

  Aici poți oferi cărți în format e-book dar și fizice. 

 Graphic designer

  O afacere spre care merită să te îndrepți încă de pe acum este chiar desgin-ul grafic. 

 Cu o cerere în creștere în special în rândul companiilor, fie pentru website-uri,  materiale de advertising sau de produs, toate sunt și vor fi din ce în ce mai neceasare. 

 Traducător

  Serviciile de traducere sunt foarte solicitate chiar și în prezent, atât pentru acte cât și pentru cărți sau diverse publicații. 

  Dacă cunoști cel puțin o limbă străină, o afacere din traducere este una profitabilă atât acum cât și în viitor și o poți face din orice loc. 

Editor foto/video

  În spațiul online elementele vizuale au devenit indispensabile. 

 Afaceri mari sau mici, oameni de business, specialiști în marketing sau chiar persoane fizice care oferă anumite servicii, toți se folosesc de acestea pentru a-și promova activitatea. 

Dacă ai pasiune și cunoștințe în editarea foto sau video, începe chiar acum o afacere pentru că va avea mari șanse de dezvoltare în viitor. 

Afaceri Amazon FBA

Comerțul online va rămâne fără îndoială o afacere de viitor în care merită să investești. 

Iar ideea celor de la Amazon prin programul FBA este una care permite oricui din orice colț al lumii să devină antreprenor. 

A avea un magazin propriu, fără a-ți face griji pentru stocuri, modalități de transport sau retururi este una dintre cele mai bune idei de afaceri pe care le poți face acum și în viitor. 

Caută să adaugi o valoare cât mai mare produselor pe care le comercializezi pentru a ieși în fața concurenței dar și pentru a atrage clienții. 

Aplicații pentru copii

Copii de acum sunt chiar viitorii tăi clienți, astfel că ideea de a le câștiga încredrea de pe acum este o modalitate bună de a te dezvolta în viitor. 

 În cazul în care știi să lucrezi ca și dezvoltator de aplicații iată o idee bună, aceea de a proiecta și dezvolta aplicații destinate copiilor. 

Indiferent că sunt aplicații educaționale, care promovează săntatea sau jocuri, mai mult ca sigur este o afacere în care merită să îți investești timpul și energia. 

Idei de afaceri mari pentru viitor

În cazul în care ai spirit antreprenorial dar și resurse financiare iar planul tău este acela de a începe un business mai mare, iată câteva idei din care să te inspiri, pentru a te asigura că ai ales o idee care să funcționeze nu doar acum ci și în viitor. 

Agenție de turism

Oamenii iubesc să călătorească și o vor face întotdeauna. 

Turismul este o idee de business spre care se merită să te îndrepți în orice moment. 

Indiferent de modul în care acesta va evolua datorită tehnologiilor, o afacere în turism îți va garanta succesul acum dar și în viitor. 

Stații de încărcare auto

Mașinile electrice vor deveni una dintre cele mai accesibile și folosite vehicule pentru transport în viitorul apropiat. Iar acestea au nevoie de cât mai multe stații de încărcare pentru a satisface nevoia consumatorilor. 

Dacă te gândești să investești într-o afacere cu potențial mare de dezvoltare în viitor, iată o idee excelentă. 

Producție de materiale alternative pentru plastic

Plasticul îl regăsim peste tot în acest moment iar multe alternative ale evitării folosirii acestuia sunt în dezvoltare. 

Comisia Europeană impune tot mai multe măsuri pentru a reduce plasticul dar și pentru a-l recicla. O afacere prin care să vii cu o alternativă pentru plastic va fi încurajată și îți va garanta și sustenabilitate. 

Producția de biocarburanți

Alternativele pentru combustibilii tradiționali sunt la mare căutare iar oamenii caută tot mai multe soluții pe care să le ofere pentru a putea reduce poluarea mediului dar și pentru a genera combustibili mai accesibil pentru orice tip de vehicul. 

Parc pentru distracții

În distracție și relaxare se merită să investești în orice moment. 

Acest domeniu a fost unul foarte profitabil încă din cele mai vechi timpuri și va avea același impact și în viitor. 

Fii la curent cu trendurile în tot ceea ce ține de această industrie și oferă cele mai inovative activități pentru a te asigura că serviciile oferite vor fi accesate de cât mai multe persoane. 

Te poți îndrepta înspre parcuri tematice pentru copii, adulți, pescari, business-uri etc.  

Scoala auto

Dorința de deplasare independentă a tinerilor este în creștere iar serviciile școlilor auto vor cunoaște o tehnologizare masivă în viitor dar și în solicitări. 

Astfel că dezvoltarea unei  afaceri în acest sector este una care îți va genera profituri bune în viitor.

Service auto

Mașinile au nevoie acum dar și în viitor de specialiști pentru diversele probleme apărute. 

Nevoia de profesioniști în acest domeniu este una masivă.  Dacă ai o pasiune pentru domeniul auto și ai și cunoștințe foarte bune despre funcționalitatea autoturismelor, iată o idee de afacere perfectă pentru tine. 

Spălătorie auto

O afacere profitabilă inclusiv acum, o spălătorie auto este una dintre acele idei spre care merită să îți îndrepți atenția și pentru viitor. 

Numărul achizițiilor de automobile crește zilnic iar nevoia pentru astfel de servicii este în expansiune constantă. 

Pizzerie 

Preparatul preferat de extrem de multă lume, aduce profituri foarte bune indiferent că acesta este consumat în restaurant sau acasă. 

Oamenii nu vor înceta să consume pizza în viitor, astfel că o afacere în care să vii cu cele mai gustoase preparate dar și cu idei inovative îți va garanta succesul în orice locație te afli. 

Grădiniță

Îngrijirea copiilor continuă să fie la mare căutare în special pentru familiile unde părinții nu găsesc suport în altă parte. 

Nevoia de a lăsa copilul în grija unui personal specializat dar și pentru educarea acestuia va exista mereu. 

O afacere în care să oferi astfel de servicii este cu siguranță una de viitor. 

After school

Programul încărcat al părinților, atât în ceea ce privește timpul petrecut cu copilul dar și cel destinat educației este pentru mulți dintre aceștia scurt sau inexistent.

Preferințele părinților de a înscrie copii în programe educative după școală este în ascensiune iar aceste servicii sunt foarte solicitate. 

Astfel că o afacere în care să oferi un loc dar și programe speciale destinate copiilor este una perfectă pentru tine dacă vrei stabilitate pe termen lung. 

Pensiune sau hotel

Plăcerea de a călătorii este o plăcere constantă pe care oamenii o vor avea. 

Iar o pensiune sau un hotel în care clienții tăi să găsească confort dar și servicii cât mai diverse este un business care îți va genera profituri foarte bune mult timp de acum înainte. 

Atelier de croitorie

Dacă ai o pasiune pentru croitorie fii sigur că serviciile tale vor fi solicitate.      

De la persoane fizice, la oameni de afaceri sau vedete, produsele unice în materie de îmbrăcăminte au devenit un trend  în continuă dezvoltare. 

Tipografie

Cărți, materiale publicitare, bannere pentru diverse evenimente, cărți de vizită, etichete pentru produse, tricouri, perne  și multe alte lucruri se pot face doar cu ajutorul unei tipografii. 

Achiziționează instrumente cât mai de actualitate pentru a oferi servicii inovative și așteaptă-te la success-ul afacerii tale in viitor. 

Producție mezeluri

Tot ce ține de alimentație este cu siguranță o afacere care va funcționa în orice moment. 

 Important aici este să oferi diversitate, calitate, și să te adaptezi nevoii constante a consumatorilor. 

Toate acestea te vor ajuta să te dezvolți ca business în viitor. 

 Atelier de mobilă

Mobila personalizată în funcție de spațiul disponibil a cunoscut o creștere dar și o cerere mare în ultimii ani și este în expansiune constanta. 

Fie că vei oferi produse pentru spații de birouri, persoane fizice sau orice altă afacere, tot ce ai nevoie este să fi la curent cu tendințele pieței și să utilizezi proceduri cât mai avansate în creație și producție.  

Fast food

Fără îndoială produsele de tip fast food sunt la mare căutare în special, în era vitezei in care trăim. 

Oamenii au inlocuit mesele în tihnă cu mâncatul pe stradă, la birou sau în timp ce prestează și alte servicii. 

Îndreapta-te cât mai mult înspre produse care să conțină alimente bio, chiar dacă preparatele sunt de tip fast food  iar succesul îți va fi garantat în viitor.  

Gift Shop

Dorința de a-i impresiona pe cei dragi ne face să apelăm la idei de cadouri cât mai creative pe care să le oferim. 

Un magazin de acest gen va fi întotdeauna la mare căutare în special dacă vii cu produse cât mai frumoase și mai originale. 

Dacă alegi ca magazinul tău să fie prezent în online, ai șanse crescute de dezvoltare în viitor. 

Bar sau cafenea

Perioada dificilă prin care am trecut nu trebuie să te facă să nu îți îndrepți atenția înspre un business în care să oferi momente magice clienților tăi, dimineața la o cafea sau seara la un pahar și momente de socializare. 

Nevoia constantă de socializare față-n față nu se va pierde niciodată iar oamenii vor alege întotdeauna să se conecteze cu cei dragi, fizic, indiferent cât de mult va crește mediul online. 

Afacere inchirieri rulote

Călătoriile în rulote au cunoscut o dezvoltare masivă în ultimii ani. 

Dacă până acum printre preferințele oameniilor se îndreptau catre pensiuni și hoteluri în ceea ce privește petrecerea concediilor iată că tot mai multe persoane aleg să revoluționeze momentele de relaxare. 

O afacere în care să închiriezi rulote pentru familiile care preferă să își petreacă timpul liber în acest mod este, fără îndoială un business profitabil pentru următorii ani. 

Idei de afaceri de viitor cu investiție mică

   Conceptia că pentru a începe un business ai nevoie de un buget mare nu mai este valabilă acum când ai la dispoziție zeci de idei prin care să generezi profituri cu un capital mic. 

Iată câteva dintre ideile de afaceri pe care sa le începi cu o investiție mică pentru a-ți dezvolta un business de viitor. 

Afacere cu produse Handmade

Produsele lucrate manual au fost și vor fi întotdeauna apreciate și la mare căutare. 

O afacere care are mult potențial în viitor și din care poți face bani frumoși ca și activitate full time, se leagă de crearea produsele cat mai originale și autentice. 

Comercializeaza-le atât în magazinul propriu în online cât și pe platformele de profil. 

Lumânări decorative

Pasiunea ta pentru crearea lumanarilor îți poate genera venituri frumoase într-un business făcut chiar din propria casa sau de ce nu dintr-un laborator. 

Tendințele de folosire a lumânărilor atât pentru decor cât și pentru folosirea lor în case, centre SPA sau locații pentru relaxare, au crescut mult în ultimii ani. 

 Iar trendul pentru un astfel de business este ascendent. 

Fotograf

Fotografia a fost și este o industrie prezentă și necesară în multe domenii. 

De la persoane fizice, la companii și oameni de marketing, toți au nevoie de astfel de servicii. 

Așadar un business în acest domeniu îi garantează succes și longevitate, dacă ești pasionat și necesită o investiție mică pentru a începe. 

Videograf

Cu câteva instrumente, viziune și un portofoliu poți începe o afacere porfitabilă și de viitor în videografie în orice moment. 

Cererile pentru aceste servicii sunt mari iar domeniul se dezvoltă din ce în ce mai mult. 

 Make up artist

Nu încape îndoială că o afacere în care scoți frumusețea în evidență nu va fi una de viitor. 

O afacere pe care o poți începe de acasă și în care poți ajunge să lucrezi alături de vedete sau pe platouile de filmare, este cu siguranță o afacere in care sa începi să investești.

Investiția într-un astfel de business îți aduce venituri frumoase în prezent dar și în viitor. 

Decorațiuni petreceri

Oamenii iubesc să petreacă și mai ales să creeze atmosfere plăcute pentru invitații lor. Decorațiunile pentru petreceri sunt încă la mare căutare chiar dacă în ultima perioadă petrecerile au fost într-un număr mai mic.  

Viitorul cu siguranță arată diferit. Important este să te adaptezi noilor tendințe și să vii mereu cu idei cât mai creative. 

Îngrijire grădini și spații verzi

Tendința ca oamenii să se mute din apartamente la case, a crescut mult în ultima perioadă. 

Ceea ce presupune că o afacere în care să oferi servicii de îngrijire a grădinii sau spațiului verde este una care va solicitată tot mai mult. 

Ai nevoie doar de pasiune, de cunoștințe în domeniu și de o investie pentru inceput in instrumente necesare. 

Servicii de curățenie la domiciliu

Serviciile de curățenie la domiciliu au prins avânt nu doar pentru oamenii cu case mari sau pentru spațiile de birouri ci pentru orice familie. 

Timpul tot mai scurt și obiectivele multe de îndeplinit îi fac pe oameni să apeleze la astfel de servicii pentru propria locuință. 

Dacă ai o pasiune pentru acest domeniu fi sigur că această afacere îți aduce atât împlinire cât și profituri bune, acum și în anii ce urmează. 

Organizator evenimente

Indiferent că alegi să te specializezi pe un anumit tip de evenimente precum petreceri, nunți sau botezuri sau pentru evenimente corporate, o afacere în organizarea evenimentelor va fi mereu în trend și în continuă dezvoltare. 

Chiar dacă asta presupune, în viitor să organizezi evenimente în online, de skill-urile unui bun organizator vor avea nevoie multe persoane și afaceri.  

Afaceri inovative cu potențial mare de dezvoltare în viitor

Așa cum unele meserii au dispărut pur și simplu pentru că tehnologia le-a luat locul, același lucru se întâmplă și în afaceri. 

Unele afaceri pur nu mai funcționează sau nu vor mai funcționa în viitor în timp ce altele se dezvoltă din ce în ce mai mult. 

Iată câteva idei de afaceri inovative de viitor către care să te îndrepți dacă vrei să te asiguri că vei rămâne pe piață și vei avea parte de succes. 

Turism spațial

Tehnologia avansează iar aceasta deschide noi oportunități nu doar pentru cercetare cât și pentru recreere. 

Se preconizează de către specialiștii din domeniu că în câțiva ani, călătoriile în spațiu vor fi foarte solicitate și vor avea o rată de rentabilitate de miliarde de dolari. 

 Cu toate că turismul spațial este încă în faza de testare, acesta continuă să facă progrese pentru a extinde cât mai rapid și curând această industrie. 

 Așadar o afacere în acest domeniu este cu siguranță o idee extraordinară de viitor. 

Robotică

Deja ideea că roboții vor prelua multe dintre sarcinile noastre zilnice sau chiar locuri de muncă, este una care nu mai pare atât de departe și în același timp din ce în ce mai reală.

Tot mai multe teste și prototipuri de roboți sunt în dezvoltare în anumite domenii, iar unele proiecte s-au și implementat. 

Dacă ești pasionat de robotică dar mai ales de ideea unei afaceri cu potențial uriaș de dezvoltare, acesta este o idee numai bună de început. 

 Specialiștii în domeniu sunt la mare căutare iar tot ce ține de reparații, întreținere și diagnosticare sunt domenii cu potențial masiv de viitor. 

Inteligență artificială

Industriile precum sănătatea și educația, producția și transportul dar și băncile și finanțele implementează deja tot mai multe procese care se folosesc de inteligența artificială. 

Aceasta este diferită de robotică și se concentrează pe programarea inteligenței artificiale, având un impact puternic în majoritatea industriilor mari. 

O idee de afaceri de viitor care îți garantează o creștere foarte bună dar și oportunități este chiar aceasta bazată pe accesibilitate, automatizare, conectivitate rapidă și productivitate crescută, adică pe inteligența artificială. 

Tehnologii și aplicații pentru fitness

Pentru că tot mai multe activități se vor baza pe lucrul de la computer și așadar pe puțină mișcare, tot ceea ce ține de fitness și tehnologia aferentă acestui domeniu se va dezvolta foarte mult. 

De la căști, ceasuri cu senzori de mișcare, aplicații sau echipamente inteligente, toate încep deja să fie la mare căutare de către consumatori. 

Iată o industrie de viitor spre care merită să îți îndrepți atenția fie că vrei să dezvolți o aplicație de fitness sau un echipament, fie să investești pentru a comercializa ulterior acest gen de produse.

Fotografii 360 de grade

Dacă afacerile, marketingul, medicina și majoritatea industriilor se axează pe lucruri din ce în ce mai inovative, iată că și domeniul fotografiei va lua o amploare în acest sens. 

Fotografiile 3D vor fi din ce în ce mai solicitate în viitor atât domeniul rețelelor sociale, ale marketingului cât și pentru evenimente. 

 Acestea îți vor permite să vezi întreg peisajul ca și cum ai fi prezent în imagine și îți garantează o experiență total diferită de fotografia tradițională. 

Blockchain în securitatea informațiilor din sănătate

În blockchain se înregistrează digital informațiile și tranzacțiile efectuate. 

Acesta este un fel de registru care este capabil să înregistreze contractele și dosarele în mod eficient și foarte sigur.

În același timp acesta permite conectarea pacienților cu alte spitale dar și a spitalelor între ele. 

Nu există nici un fel de dubiu că acesta va deveni indispensabil în sistemul de sănătate în viitor. 

 Servicii de micro mobilitate 

Serviciile care oferă transport pentru o persoană prin intermediul unui vehicul care este suficient de mic pentru a se deplasa prin  trafic, este cu siguranță o afacere de viitor în care se merită să investești. 

Încă la început de drum, dar cu potențial mare de viitor, bicicletele electrice, mașinile electrice din ce în ce mai mici sau trotinetele sunt printre produsele de micro mobilitate pe care oamenii le vor prefera în viitor. 

 Afacere cu masini pentru transportul persoanelor

Deja astfel de servicii încep să prindă contur și să de dezvolte din ce în ce mai mult în România. 

Dacă în alte țări acestea sunt deja la nivelul a milioane de euro iată că această afacere este una în care merită să investești. 

Pune-ți mașina sau mașinile la bătaie pentru transportul persoanelor prin intermediul platformelor de profil. 

 Mașini electrice

Cu toate că mașinile electrice sunt încă la început ca și concept și preferințe acestea vor deveni un vehicul al viitorului mai mult ca sigur. 

Datorită scopului pentru care au fost proiectate, adică durabilitate, longevitate și scăderea combustibililor dar și a emisiilor, acestea vor face parte din preferințele tot mai multor oameni ca modalitate de transport. 

În plus acestea sunt foarte avansate din punct de vedere tehnologic iar stațiile de încărcare pentru acestea sunt în creștere. 

Afacere cu drone

Dacă dronele erau folosite până acum doar ca mijloc de distracție sau fotografie, iată că acestea au început să se integreze în tot mai multe proiecte. 

De la partea de securitate, la agricultură, supravegherea terenurilor sau chiar jocuri de lumini, producerea sau comercializarea dronelor face ca orice business să fie unul viabil în viitor. 

Nanosateliți

Lumea avansează, tehnologia se dezvoltă și totul devine mult mai rapid și mai accesibil. 

De la colectarea datelor științifice la cercetări și comunicarea cu sateliții mari aceștia sunt o modalitate mult mai ieftină care poate fi produsă în masă și spre care se tinde in tot mai multe domenii. 

Nanosateliții vin ca un răspuns al nevoii de obținere de date rapide cu costuri cât mai scăzute.  

O idee futuristă pentru afaceri în care se  merită să investești, preconizează o dezvoltare de miliarde de dolari în doar câțiva ani. 

Restaurant Cloud/Bucătărie fantomă

Evoluția acestui concept a fost determinat de perioada prin care am trecut în pandemie dar și de cererea consumatorilor. 

Aceasta se referă strict la consumul preparatelor de restaurant, livrate la domiciliu sau birou și nu în mod tradițional, în cadrul restaurantului. 

În viitor, un restaurant nu mai trebuie să dețină și partea de servire ci mai degrabă, axeaza-te pe modalitățile de livrare, dacă te gândești să ai o afacere de acest gen. 

 Bancă de celule Stem

Indiferent că vrei să deții propria clinică de celule stem, să devii distribuitor sau pur și simplu să investești în stocuri de celule stem, acesta este un business cu un potențial uriaș în viitor. 

Cu o cerere mare chiar și în prezent, experți prevăd faptul că terapiile cu celule stem dar și folosirea lor în domeniul alimentar, va avea o rată de creștere substanțială în viitor. 

Construcția de case 3D

Construcția caselor în doar câteva zile, folosindu-te doar de o imprimantă și de beton, la fel de rezistentă ca una clasică, este o inovație în lumea construcțiilor care începe să se dezvolte deja în anumite țari europene. 

Tot ce ai nevoie pentru a începe o afacere de acest domeniu, sunt studii în domeniu și  un buget destul de consistent pentru a achiziționa imprimanta. 

Însă cu siguranța este un business pe care se merită să îl iei în considerare în viitor. 

 Panouri cu energie solară

Nu mai este doar o presupunere faptul că energia solară va fi principala sursă de producție a energiei electrice în viitor. Aceasta este o resursă nelimitată și are costuri scăzute.  

Cererea pentru panourile fotovoltaice este în creștere iar această soluție este una ecologică care va fi în topul preferințelor în viitor. 

Producția de carne în laborator

Fermele de animale sunt destul de periculoase pentru mediul înconjurător iar oamenii de știință lucrează la proiecte deja prin care să producă carne în laborator din celule stem și alte ingrediente, pentru a evita popularea planetei. 

Cu toate că ceea ce s-a realizat pâna acum nu a fost neaparat un succes al gustului, cu siguranță în viitor, acest tip de carne va fi unul pe care îl vom consuma din ce in ce mai mult. 

Agricultură verticală

În agricultură există o singură premisă, aceea de a maximiza cantitatea de hrană care se poate cultiva într-o anumită zonă. Iar agricultura verticală vine ca o soluție perfectă de viitor. 

În loc ca plantațiile să se facă pe suprafețe plate, acestea se vor face pe înălțime, plantele fiind stivuite una peste alta. 

Deja multe orașe ale lumii investesc în această formă de agricultură. 

Teatru cu holograme

Aceasta nu este doar o idee futuristă ci se implementează deja. Artiști care nu mai există fizic revin la viață pe scenă sub forma hologramelor. 

O industrie care se preconizează că nu va aduce doar multă bucurie ci și miliarde de dolari în viitor. 

Îmbrăcăminte inteligentă

Jachete care se conectează la smartphone-uri, jachete 3D, cămăși care măsoară ritmul cardiac, pulsul activitatea și locația, toate acestea nu sunt parte a unui film SF ci vor fi chiar realitatea. 

Industria modei este una dintre cele mai mari industrii iar aceasta este în plină dezvoltare. 

Dacă ai foarte bune abilități de dezvoltare și cunoștiințe în cercetare și tehnologie un astfel de proiect îți va genera venituri colosale. 

Evenimente live VR

Schimbările care se preconizează referitorare la lumea virtuală aduc cu sine multe oportunități de afaceri. De la conferințe virtuale, la concerte, turnee sau evenimente, toate vor fi posibile cu ajutorul lumii virtuale. 

Vânzarea biletelor pentru astfel de evenimente există deja și în prezent iar conform specialiștilor din domeniu în următorii 10 ani acest domeni se va extinde de sute de miliarde de dolari. 

Furnizor de echipamente medicale inteligente

Domeniul medical este acel domeniu care a fost dintotdeauna și va exista cel mai probabil pentru totdeauna. 

Tot ce se modifică în această industrie însă este faptul că acesta avansează iar o mare parte din aparaturi devin din ce în ce mai tehnologizate. 

În timp ce meseria de medic rămâne pe poziții și în viitor, echipamentele de care aceștia se vor folosi au nevoie de actualizare și modernizare.

Iată un business cu are vei avea succes nu doar în prezent ci și în viitor. 

Chatbots

Cu siguranță ai avut parte cel puțin o dată de o conversație cu un chatbox, fără ca măcar să știi. 

Iar acest proces este unul din ce în ce mai folosit de afacerile mari și companii pentru a reduce interacțiunile serviciului cu clienții și a-l transforma într-un dialog tehnologizat, pentru i experiență cat mai rapida cu clienții. 

Dacă vrei să devi creatorul unui proiect care implementează chatbox-uri , chiar dacă este încă un segment de început, fii sigur că în viitor serviciile tale vor fi foarte solicitate. 

Așadar este foarte clar că cele mai relevante afaceri pentru viitor vor fi cele care oferă soluții inovatoare, experiențe inedite și potențial de dezvoltare. 

Adaptabilitatea este cuvântul cheie pentru a reuși în următorii ani, indiferent de business-ul pe care te gândești să îl dezvolți. 

Atât timp cât le vei oferi oamenilor servicii care să le ofere o viață mai ușoară, o sănătate bună sau suport în dezvoltare și creștere ai toate șansele să devii chiar tu un antreprenor de succes. 

Iar mai mult decât atât nu uita că orice afacere are nevoie de multă promovare în mediul online pentru a devenii vizibilă și a ajunge la cât mai mulți clienți, indiferent de produsele sau serviciile pe care le oferă. 

Descarcă ghidul complet al afacerii tale de succes în domeniul serviciilor de online marketing și advertising pentru a începe anul 2022 cu o afacere care să îți genereze venituri substanțiale și constante, fără necesitatea unei investiții financiare. 

Descarcă Ghidul pentru o afacere în online marketing și advertising

Iată o multitudine de idei spre care te poți îndrepta pentru a deveni independent acum și în viitor. 

Ție care dintre ideile de mai sus ți se par potrivite pentru afacerea ta de viitor? 

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Responses

Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări
Autor Articol
Picture of Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Categorii Articole
Postări Recente
Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări