+70 Idei de afaceri pe care sa le faci de acasa

Cuprins

Ideea de a lucra de acasă și dezvoltarea afacerilor în online a devenit o idee populară nu doar în perioada pandemiei ci de mai bine de un deceniu în întreaga lume dar și în România. 

Cu toate că până acum 2 ani nu oricine avea curajul de a începe un business în online, iată că pandemia a creat un context perfect pentru a dezvolta afaceri din ce în ce mai prospere și a veni cu idei de afaceri care să devină soluții reale la nevoile actuale ale populației. 

Astfel sute de idei de afaceri de acasă au prins contur, milioane de afaceri s-au dezvoltat și milioane de oameni au avut parte de profituri generoase dezvoltând afaceri la domiciliu. 

Dacă încă nu ai inspirație în a începe propriul business de acasă, tot ce ai de făcut în acest sens este să te uiți la noile nevoi care s-au creat o dată cu pandemia, la pasiunile tale și să pornești propria ta afacere de acasă. 

Pe lângă faptul că vei avea parte de libertate, vei avea șansa de a-ți crește veniturile, de a-ți crea propriul program de muncă și de a-ți alege chiar tu clienții cu care vrei să colaborezi. 

Iată o listă cu idei de afaceri de acasă, idei de afaceri în online și idei de magazin online din care să te inspiri pentru a deveni independent și a-ți crea propriul tău business. 

Idei de afaceri de acasă

A avea un business propriu este cel mai probabil unul dintre visurile tale, dar a avea o afacere pe care să o poți coordona chiar de acasă pare a fi idealul idealurilor. 

Totuși, acest lucru nu este deloc un ideal ce nu se poate realiza, din contră. Acum este mai ușor ca niciodată să ai propria afacere de acasă și este momentul perfect să faci ca acest vis, să devină propria ta realitate. 

Pe lângă asta ai nenumărate idei pe care le poți transforma chiar acum în afacerea ta și care îți garantează și profitabilitate pe termen lung.  Iată o parte din ele chiar în lista de mai jos. 

 1. Promovare pe rețelele de socializare 

O afacere prin care să oferi promovare celorlalte business-uri existente, este o afacere pe care o poți face nu doar de acasă ci din orice colț al lumii, din concedii sau din oricare alt loc preferat de tine. 

Această  afacere care îți garantează venituri generoase și dezvoltare pe termen lung și este una dintre business-urile spre care merită să îți îndrepți atenția pentru că nu ai nevoie de un buget pentru a o începe. 

În acest context, tu îți organizezi timpul, tu alegi câți clienți vrei să ajuți iar banii se vor multiplica în funcție de cât de mult îți dorești să te implici. 

Afacerile au tot mai multă nevoie de promovare pe rețelele de socializare și de specialiști care să le ajute să crească, să ajungă la clienții potențiali și să genereze vânzări.

Învață totul despre cum să ai propria ta afacere în online din acest  ghid afacere online advertising pe care îl poți descărca gratuit și devino un expert în propriul tău  business.

Descarcă Ghidul pentru o afacere în online marketing și advertising

2. Creare produse handmade

Indiferent de pasiunea pe care o ai pe partea de creație, acum este mai ușor ca niciodată să îți vinzi propriile produse chiar de acasă. 

Avantajul pe care ți-l oferă această idee de afacere este că nu ai nevoie de un spațiu pe care să îl închiriezi pentru a face acest business ci pur și simplu îl poți face din orice colț al casei tale. 

Ai nevoie pentru început de materia primă și de promovarea produselor tale. 

3. Contabilitate

În cazul în care îți place contabilitatea sau ai experiență în acest domeniu, fie că ești contabil în prezent, fie că te pregătești să devii unul în viitor, alege să faci o afacere din pasiunea ta pentru cifre. 

Indiferent că alegi să lucrezi prin colaborare pentru diferite firme care oferă deja clienților lor, astfel de servicii sau își dorești să fii total pe cont propriu, această idee de afacere este una dintre cele mai bine plătite idei de afaceri de acasă. 

4. Creare & design produse personalizate

Echipamentele de care ai nevoie pentru a crea astfel de produse sunt destul de accesibile sau te poți orienta la început pentru a le face chiar tu manual. 

De la produse cusute, tricotate sau brodate, la tricouri pictate, genți, șepci sau căni, tot ce ai nevoie aici, este de multă creativitate și ingeniozitate. 

O idee de afacere pe care o poți face de acasă cu bani puțini, dar care îți garantează venituri frumoase și are un potențial de dezvoltare imens.

5. Transciere materiale audio

Ești foarte bun la a tasta rapid? Poți scrie extrem de repede atunci când îi asculți pe ceilalți vorbind? Atunci iată una dintre ideile de afaceri la domiciliu pe care le poți face. 

Există companii care au nevoie și angajează oameni care au această abilitate pentru a le transcrie diverse materiale audio iar această afacere îți asigură flexibilitate și o poți începe foarte simplu fără a investi, practic nici un ban. 

6. Pet sitter

Ești un iubitor de animale iar prezența lor îți face plăcere? Atunci de ce să nu îți transformi propria pasiune într-o afacere?

Tot mai mulți oameni au în viața lor, animale de companie, iar timpul pentru a se ocupă de ele așa cum se cuvine este de multe ori prea scurt. 

Astfel că un business prin care să le iei animăluțul la tine acasă pentru o perioadă sau să ieși la o plimbare cu el este o idee de afacere pe care o  poți face de acasă și care îți va aduce destul de mulți clienți. 

7. Maseur

Indiferent că vrei să oferi masaj de relaxare, masaj terapeutic sau pentru slăbit, toate aceste servicii le poți oferi chiar din propria ta casă. 

În ultimii ani industria terapiei prin masaj a crescut cu un procent de peste 20% și acesta pare a fi doar începutul pentru că din ce în ce mai  mulți oameni apelează la astfel de servicii.

8. Antrenor de fitness

Dacă până acum aveai nevoie de un spațiu închiriat unde să poți oferi servicii de fitness pentru o viață sănătoasă, ei bine, acum acest lucru nu mai este un must have. 

Ai posibilitatea de a oferi aceste servicii chiar de acasă, prin intermediul videoconferintelor. 

De la clase pentru mai multe persoane în același timp, la clase individuale, toate acestea pot fi parte din serviciile pe care să le oferi prin prisma propriei tale afaceri. 

O idee de afacere de acasă  care îți oferă extrem de multă flexibilitate dar îți aduce și profituri foarte bune. 

9. Profesor de yoga

La fel ca în cazul antrenorilor de fitenss, acum ai posibilitatea de a preda cursurile de yoga din propria ta locuință, dezvoltându-ți astfel una dintre cele  mai de actualitate idei de afaceri de acasă. 

Solicitările pentru astfel de clase de yoga au crescut foarte mult iar succesul tău este garantat atât timp cât  știi exact ce ai de făcut. 

 Ai nevoie doar de un laptop și de propriul tău corp pentru a începe acest business. 

10. Catering

Pasiunea ta pentru gătit este musai să se transforme într-o afacere  pe care o poți face de acasă foarte ușor. 

Tot mai mulți oameni aleg să apeleze la servicii de catering pentru a câștiga timp iar tu le poți oferi acest serviciu chiar de la domiciliul tău. 

Formează meniuri zilnice pe care să le vinzi celor care au nevoie fie acasă, fie la birou de mâncare. 

Te poți ocupa tot tu și de parte de livrare sau poți face acest business împreună cu un alt membru al familiei.

11. Creștere și vânzare legume proaspete

Dacă ai o grădină plină de bunătățuri proaspete sau chiar un solar pe care îl îngrijești cu multă pasiune, nu-l ține doar pentru tine. 

Fă din aceasta o afacere, pentru că cererea de produse naturale și bio este în creștere. Nu vei duce lipsă de clienți nici acum, nici în viitor dacă alegi să faci o astfel de afacere chiar de acasă, din propria grădină. 

Oferă și serviciul de livrare și vei avea un avantaj competitiv. 

12. Servicii fotografie 

O afacere cu un potențial imens de dezvoltare și creștere este chiar fotografia. Această idee de afacere o poți face de acasă dar o poți face și în timp ce călătorești. 

Fie că alegi să te axezi pe fotografie de produs pe care să o oferi prin colaborare afacerilor care au nevoie, fie că alegi să vinzi fotografiile pe site-urile de profil sau să faci fotografii pentru evenimente, ai nenumărate variante prin care să îți monetizezi pasiunea. 

13. Lumânări handmade

Industria lumanarilor hand made a prins mare avânt în ultima perioadă iar acest tip de afacere merge foarte bine, în special dacă aduci multă creativitate în ceea ce faci. 

Diverse forme, culori, mirosuri sau lumânări pentru nunți și botezuri, ai la dispoziție o gamă largă de produse pe care le poți oferi prin intermediul afacerii tale de acasă. 

14. Șofer Uber sau Bolt

Dacă vrei să ai parte de multă flexibilitate în a-ți manageria programul de muncă, prin această idee de afacere tu ești propriul tău șef, tu alegi orele la care îți dorești să muncești dar și cât timp. 

Tot ce trebuie să faci este să îți înscrii mașina pe una dintre platformele care oferă clienților astfel de servicii și să îți pui disponibilitatea mașinii tale doar atunci când tu îți dorești. 

15. Hair stilist 

Ești genul de persoană la care toți prietenii apelează atunci când au nevoie de o coafură sau de un tuns? 

Atunci este momentul să îți deschizi propria afacere de acasă pentru că nu este obligatoriu să fi în cadrul unui salon pentru a oferi astfel de servicii. În plus poți opta chiar și pentru a-ți oferi serviciile la domiciliul clienților. 

16. Makeup artist

Dacă ai o pasiune pentru machiaj, transformă-o într-o afacere, pentru că aceasta este una dintre cele mai profitabile idei de afaceri pe care le poți face chiar de la domiciliul tău sau al clientelor tale. 

Ai nevoie de o investiție la început în produse de calitate și de calificări dar profiturile pe care ți le aduce această afacere vor fi extrem de  generoase și, garantat nu vei duce lipsă de clienți. 

17. Berărie

O afacere pe care nu o poate face oricine, dar este cu siguranță o idee pe care o poți face de acasă dacă ai o pasiune în a crea bere artizanală. 

Ai nevoie de  cunoștințe în acest domeniu și de echipamente adecvate dar cu siguranță vei găsi clienți dacă știi cum să te promovezi și dacă creezi o bere de calitate.  Ulterior îți poți dezvolta afacerea la un nivel mult mai mare. 

18. Croitorie 

Industria modei este printre acele industrii care cel mai probabil nu va muri niciodată. Așadar, o astfel de afacere nu îți garantează doar profituri ci și sustenabilitate pe termen lung. 

Fie că alegi să creezi piese vestimentare de la zero, fie te axezi pe retușuri, iată o idee excelentă de afacere pe care o poți face din confortul propriei tale locuințe, având nevoie doar de îndemânare, o mașină de cusut și câteva materiale cu care să începi primele tale proiecte. 

19. Producție piese mobilier

Dacă ai skill-uri în ale lemnului, îți place să creezi diverse piese din lemn sau de mobilier, este timpul să faci bani din pasiunea ta și să o transformi într-o afacere care are un potențial imens de dezvoltare în viitor. 

Crează-ți propriul atelier acasă și vinde produsele pe care le finalizezi, în online. Promovează-te pe diverse canale pentru a ajunge la cât mai mulți clienți. 

20. Mecanic auto

Foarte multe afaceri au început chiar dintr-un garaj. Iar dacă Google a ajuns la un succes imens pornind dintr-un garaj, ei bine și tu poți face asta, cu atât mai mult cu cât domeniul tău chiar este potrivit pentru a se defășura într-un garaj. 

Dacă ești pasionat de mecanică, nu mai sta pe gânduri și transformă această idee de afacere de acasă într-un business extrem de bănos. 

21. Încheiere cameră, locuință sau spațiu 

Locuiești singur într-un apartament sau o casă? Ai un imobil pe care nu îl folosești în acest moment? Atunci iată o idee de afacere pe care o poți face chiar de acasă. Oferă-ți spațiul disponibil pentru a-l oferi cu chirie sau în regim hotelier. 

Nenumărate persoane preferă să își petreacă concediile în astfel de locuri în detrimentul cazării la un hotel sau pensiune. Pune la dispoziție și un loc de parcare și un loc de gătit și promovează-ți intens serviciile, iar clienții nu vor întârzia să apară. 

22. Oferire mic dejun pentru locuințele în regim hotelier

Există o multitudine de afaceri care oferă turiștilor cazare în regim hotelier dar prea puține dintre acestea oferă și partea de mic dejun, spre exemplu. 

Dacă ai o pasiune pentru gătit, oferă tu, acest serviciu proprietarilor de apartamente sau locuințe în regim hotelier. Tu gătești preparatele acasă atunci când colaboratorii tăi au clienți și le livrezi proaspete și gustoase. 

23. Cafenea 

O cafenea inedită va atrage nu doar atenția ci și clientelă. Poate ai o casă mare iar spațiul disponibil îl poți folosi pentru a-l transforma în propria ta cafenea. 

Sau poate te gândești la o grădină de vară în care oamenii să își petreacă cele mai frumoase seri de vară, savurând o băutură răcoritoare, chiar în curtea ta. 

Deși cafenele sunt multe, oamenii iubesc noutatea și ideile creative, așa că nu ezita să oferi un astfel de loc, dacă ai posibilitatea . 

24. Vânzare produse patiserie sau prăjituri de casă

Dacă te pasionează tot ce ține de patiserie, dulciuri, bomboane sau cozonaci, tot ce ai de făcut este să începi să gătești. 

Preparatele culinare sunt printre cele mai achizitionate produse din lume și nimeni nu rezistă unui produs delicios care arată foarte bine și este bine promovat dar și gustos. 

25. Apicultură 

Cu toate că nu este cel mai simplu lucru să lucrezi cu albinele, ceea ce ele ne oferă, este cu siguranță nu doar îndrăgit dar și foarte gustos și sănătos. 

Dacă ai un spațiu unde poți pune câțiva stupi, iubești albinele și știi si cum să lucrezi cu aceste ființe care ne oferă delicioasa miere, iată o idee de afacere potrivită pentru tine. 

Produsele provenite de la albine sunt folosite inclusiv în industria cosmetică dar și în medicină, în producerea de lumanari, ceaiuri sau pentru relaxare.

 26. Scrapbook

Un altfel de album foto, lucrat manual, poate fi o idee de afacere care a prins foarte bine în alte țări și începe să se dezvolte inclusiv în România. 

Un album lucrat integral cap-coadă de tine, de la copertă și design, este practic un cadou inedit și plin de creativitate care va încânta pe oricine, indiferent de vârstă. 

Creează cele mai frumoase scrapbook-uri și afacerea ta va prospera cu siguranță pe măsură ce devii din ce în ce mai cunoscut. Prețurile pentru astfel de albume sunt foarte bune, chiar dacă crearea lor poate dura chiar și câteva zile. 

27. Povești personalizate

Poveștile personalizate sunt unele dintre acele cadouri preferate de mii de oameni. Pentru că fiecare își dorește pentru cei dragi cadouri cât mai originale, dacă ai o pasiune pentru scris dar și imaginație foarte bună, un business în acest domeniu este cu siguranță unul potrivit pentru tine. 

Fie alegi să tiparesti cărțile la o tipografie fie le tiparesti tu acasă, această afacere îți aduce nu doar profituri ci și multă împlinire. 

Nu uita să te promovezi pentru a ajunge la cât mai mulți clienți. 

28.  Imprimare 3D

Nu ai nevoie de un buget mare pentru a achiziționa o imprimantă cu care să printezi obiecte 3D. Dacă acum câțiva ani aceste imprimante erau destul de costisitoare, acum acestea au devenit accesibile.

Ai foarte multe opțiuni pe care le poți alege atunci când vrei să imprimi obiecte pe care să le vinzi în magazinul tău. 

De la jucării, la obiecte decorative sau chiar piese pentru mașini, toate pot fi create cu ajutorul unei imprimante 3D chiar la tine acasă, dacă ai spațiu suficient. 

29. Profesor de muzică

Oamenii iubesc muzica iar dacă și tu o iubești este timpul să îi înveți și pe ceilalți ceea ce tu știi deja. Indiferent că ai pregătire pe canto sau pe un anumit instrument, cu siguranță vei găsi oameni care să fie interesați de ceea ce tu le poți oferi. 

Iar acum este mai ușor ca niciodată să faci acest lucru chiar din propria ta locuință și poți alege să predai atât la clase de grup cât și individuale. 

30. Nutriționist

Dacă ai pregătire în nutriție, este timpul să îți deschizi propria ta afacere pentru că nevoia există iar oamenii sunt din ce în ce mai interesați în a mânca mai sănătos. 

Fie că vorbim despre slăbit, despre menținere sau adoptarea unui alt stil de dietă, ai nenumărate variante și nișe de clienți spre care te poți îndrepta. 

Poți oferi atât sfaturi generale în cursuri înregistrate cât și ședințe individuale. 

Idei de afaceri online

 1. Cursuri online

Industria cursurilor online s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani iar aceasă ideea de afacere în online este foarte profitabilă pentru că îți generează venituri chiar și atunci când tu nu ești neapărat prezent, de fiecare data la cursuri.

Cel mai mare avantaj pe care îl ai, aici, este chiar faptul că lucrezi câteva ore sau zile pentru a-ți înregistra propriile cursuri din domeniul tău de expertiză iar ulterior îl vei vinde mai multor clienți în același timp.

 1. Copywritter

Dacă ai o pasiune pentru scris, iată că pasiunea ta se poate transforma într-o afacere pe termen lung, care să îți genereze profituri foarte bune. 

Afacerile care s-au mutat în online au nevoie de oameni care să le scrie texte de vânzare, articole, e-mailuri, postări pe facebook etc. 

Iar tu le poți oferi toate aceste servicii de acasă sau din oricare alt loc. În plus, avantajul major pe care ți-l oferă acest business este că poți lucra pentru orice afacere, din orice colț al lumii, atât timp cât cunoști cel puțin o limbă străină. 

 1.  Specialist SEO

Afacerile care se promovează în online au nevoie de cât mai multă vizibilitate iar prin serviciile de SEO pe care tu le oferi le poți ajuta să ajungă în primele rezultate ale căutărilor din motoarele de căutare. 

Din ce în ce mai multe companii și firme caută și apelează la astfel de servicii astfel că, nu vei duce lipsă de clienți dacă alegi să oferi acest serviciu. 

Cu toate că este un domeniu relativ nou în România, nevoia de specialiști SEO este una mare iar cererea depășește numărul de specialiști. 

 1. Manager de social media 

În acest moment orice afacere are nevoie de prezență în social media. Indiferent că este o afacere mică sau mare, indiferent că își dorește să se facă cunoscută sau să ajungă la mai mulți clienți, social media joacă un rol esențial în orice afacere. 

Tot mai multe afaceri investesc un buget destul de consistent în prezență constantă și promovare pe rețelele de socializare chiar dacă nu se ocupă personal de această activitate. 

Dacă știi ce presupune social media, ai idee despre cum se crează și se crește un brand dar mai ales despre cum să distribui conținut relevant în social media, nu ezita să oferi aceste servicii prin intermediul business-ului tău. 

Învață totul despre social media și cum să îți creezi afacerea ta la cheie pe rețelele de socializare și începe să faci bani de acasă. 

Descarcă Ghidul pentru o afacere în online marketing și advertising

 1. Blogger 

Cu toate că un blog este una dintre acele idei de afaceri de acasă care îți aduce bani doar pe măsură ce o dezvolți, fii sigur că este una dintre cele mai profitabile afaceri pe care le poți face în online. 

Începe să scrii, să îți construiești o comunitate iar pe măsură ce blogul tău se va dezvolta vei avea extrem de multe variante prin care îți vei putea monetiza site-ul. 

De la marketing afiliat, la închirierea de spațiu publicitar etc. toate îți vor garanta un flux al veniturilor constant. 

 1. Marketing afiliat 

Marketingul afiliat este una dintre acele idei de acasă sper care merită să îți îndrepți atenția. O afacere care se practică la nivel mondial și care presupune plasarea de produse, îți va aduce venituri consistente de la companiile care au deja produse sau servicii de oferit clienților. 

Tot ce trebuie să faci este să colaborezi cu aceste afaceri și să le recomanzi produsele sau serviciile prin diverse metode. Fie că te folosești de blog, de un canal de youtube sau de rețelele de socializare vei primi un comision în schimbul recomandărilor pe care le faci.

 1. Graphic designer

Dacă ești o persoană vizuală și ai o înclinație artistică, atunci este timpul să faci din talentul tău o afacere foarte profitabilă. 

De la crearea afiselor, revistelor, etichetelor, reclamelor online, cover-uri pentru rețelele de socializare sau chiar website-uri, ai nenumărate variante prin care să îți oferi serviciile contra cost prin intermediul acestei idei de afacere în online. 

 1. Programator sau dezvoltator web

O idee excelentă de afacere la domiciliu pe care o poți face, de fapt din orice loc, inclusiv atunci când călătorești, este chiar aceasta. 

Serviciile pe care un programator le oferă sunt la mare căutare de către afacerile mici și mari iar piața este în continuă dezvoltare. Ai nevoie de cunoștințe ale limbajelor de programare pe care le poți învăța foarte ușor din cursuri online.

 1. Introducere de date 

Afacerile lucrează cu date iar multe dintre acestea nu au timp sau o persoană care să se ocupe de acest aspect. 

De la introducerea datelor clienților unei companii, la facturi sau alte date specifice, aceasta este una dintre acele idei de afaceri din online pe care o poți face de acasă fără a avea nevoie de un buget de început. 

 1. Profesor în online

Școala s-a mutat în online iar elevii sunt familiarizați cu a studia în mediul online. 

Astfel că acum, meditațiile de care elevii au nevoie pentru a-și îmbunătății  progresul pentru examenele de capacitate sau bacalaureat le poți preda chiar în online. 

Nu mai este necesar să te deplasezi la domiciului elevului sau viceversa, pentru că toate acestea se pot face prin intermediul video conferințelor, iar banii îți vor intra direct în contul tău bancar.

 1. Traducător

Faptul de a cunoaște cel puțin o limbă străină îți oferă un avantaj imens în a-ți crea propria afacere. 

Indiferent că alegi să lucrezi pentru afaceri care au nevoie de serviciile tale, la traducerea articolelor de presă, podcasturilor, subtitrări ale video-urilor, cărților electronice sau oricare alte lucrări scrise, ai o varietate de nișe spre care te poți îndrepta cu afacerea ta. 

În plus ai șansa de a lucra la nivel internațional, alături de companii de renume. 

 1. Editor video

Rolul pe care vizualul îl are acum în social media a creat nevoia de a avea cât mai mulți specialiști pe partea de creare de conținut video. Deși unii dintre videografi oferă aceste servicii, mulți dintre aceștia preferă să externalizeze partea de editare, pentru a câștiga timp. 

Pe lângă acest aspect te poți orienta ulterior și pentru partea de predare de cursuri după ce experiența ta este una care merită împărtășită. 

 1. Coach de afaceri

Dacă ai experiență în afaceri nu o ține doar pentru tine ci împărtășește-o și celor care vor să-și dezvolte propria afacere, contra cost. 

Fie că alegi să faci ședințe de coaching individuale, fie că alegi varianta pre înregistrării cursurilor tale, această idee de afaceri este la mare căutare și îți generează venituri foarte frumoase. 

 1. Canal de Youtube

Rețete, idei de afaceri, dezvoltare personală, modă, inspirație pentru fiecare zi, rețete, îngrijirea florilor, machiaj, povesti pentru copii sunt doar câteva dintre ideile pe care le poți folosi pentru a-ți crea propriul canal de youtube.

Nu contează ce pasiune ai ci contează faptul că o poți oferi și celorlalți iar pe măsură ce canalul tău va crește, vei avea posibilități multiple de monetizare. 

 1. Influencer

Dacă îți dorești să faci o afacere în online, ideea de a deveni influencer este idee care îți poate aduce venituri frumoase dar și colaborări incredibile. 

În cazul în care petreci mult timp în online, ești de multe ori o inspirație pentru ceilalți iar numărul de urmăritori crește pe zi ce trece, transformă acest timp în propria ta afacere. 

După ce ai câștigat încrederea publicului tău, ai creat o relație cu aceștia vei putea face recomandări de produse (de la diferite companii) în care ceilalți să creadă. Aceasta este doar o variantă prin care îți poți monetiza afacerea ca influencer. 

 1. Creează un podcast

Dacă ai subiecte bune de discutat și de împărtășit cu ceilalți deschiderea unui podcast este o idee excelentă de business. 

Prin intermediul unui podcast ai nenumărate variante prin care vei putea monetiza emisiunile tale, precum marketing afiliat, vânzare a propriilor produse, vânzarea emisiunilor, abonamente lunare pentru membership etc. 

Dar înainte de toate trebuie să oferi informații foarte valoroase și să aduni o comunitate cât mai mare de fani, în jurul tău. 

 1.  Creare plan de afaceri

Mulți dintre cei care își doresc un business nu au idee despre ce înseamnă un prim pas pentru ca afacerea lor să funcționeze în mod corect. Nu știu cuk se creează sau ce trebuie să conțină un plan de afaceri. 

De asemenea mai există antreprenorii care au nevoie de un plan de afaceri pentru accesarea fondurilor europene. 

Dacă tu ai expertiză în acest domeniu, iată o idee de afacere pe care o poți face de acasă și care este foarte profitabilă. 

 1.  Dezvoltator software

Tot ceea ce noi folosim în prezent este munca unui dezvoltator software, este o idee care s-a transformat într-o aplicație, fie că este vorba despre o aplicație mobilă sau una pentru laptop sau calculator. 

Dacă cunoști acest domeniu și ai o idee care crezi că ar funcționa, pune-te pe treabă și dezvoltă propria ta aplicație. 

Chiar dacă la început o vei oferi în mod gratuit, după ce vei ajunge la un număr mare de descărcări vei avea șanse foarte bune de monetizare. 

 1. Amazon FBA

Dacă îți dorești un magazin online dar nu creezi tu produse, ai la dispoziție un program creat de Amazon, unde vei avea suportul de a-ți crea propriul magazin, pentru a vinde produse nu doar în România ci în întreaga lume. 

Tot ce ai de făcut este să îți alegi nișa, produsele pe care le vei vinde și să te înscrii  în acest program pentru antreprenori. 

 1.  Redactor online

Publicațiile online, cărțile, diversele materiale publicitare, toate au nevoie de oameni care să le redacteze. Iar în prezent majoritatea textelor pe care le regăsim în online, indiferent de forma sau structura lor sunt redactate de un redactor. 

Dacă ești o persoană creativă, îți place scrisul dar cunoști foarte bine inclusiv gramatica limbii române sau a altei limbi, iată o idee de afacere perfectă pentru tine, pe care o poți face chiar de la domiciliu. 

 1. Publicare cărți 

Ai avut dintotdeauna o pasiune pentru scris? Visezi să ai propria ta carte sau chiar mai multe? Ai lucruri interesante de spus și crezi că publicarea unei cărți este cea mai bună variantă prin care să transmiți toate informațiile? 

Atunci este timpul să începi să scrii propria ta carte. Indiferent de subiect, de domeniu în care ai pregătire, cu siguranță vei avea publicul tău. Chiar dacă sunt deja multe cărți în lume, nu sunt niciodată suficiente pentru cei care își doresc să se dezvolte continuu. 

Poți alege varianta tipării fizice sau poți comercializa cartea sau cărțile în format e-book.  

Idei magazin online

 1. Magazin cu produse second hand

Nu doar produsele noi sunt la mare căutare ci și produsele care au mai fost utilizate. Mulți oameni preferă acest tip de produse pentru a economisi sau pentru că, pur și simplu nu își permit să achiziționeze produse noi. 

Poți alege diferite nișe, de la haine, la obiecte pentru decorul casei, mobilier, cărți sau aparatură electrocasnică. 

Creează-ți un magazin online care să atragă clientul, optimizează-l și promovează-l cât de mult posibil și nu vei duce lipsă de clienți. 

 1. Magazin cu articole pentru animalele de companie

De la mâncare, la vitamine, jucării, pătuțuri sau hăinuțe, toate aceste lucruri sunt la mare căutare printre iubitorii de animale de companie. 

Tot mai mulți oameni aleg să aibă un animal de companie în casele lor iar tu le poți fi aproape, oferindu-le tot ce au nevoie pentru animăluțul lor. 

În plus le poți oferi chiar și servicii medicale la domiciliu dacă alegi să colaborezi cu un medic veterinar sau dacă ai chiar tu studii în acest domeniu. 

 1. Magazin cu produse handmade 

Dacă ești o persoană creativă și ai diferite produse create chiar de tine, acum este timpul să îți construiești propriul magazin online. 

Nu te limita la a vinde doar pe rețelele de socializare sau pe site-urile de profil, în special dacă ai multe produse de oferit. 

Aici ai mult mai multe șanse să vinzi produse multiple aceluiași client iar deținerea unui magazin propriu oferă încredere și profesionalism. În plus îți poți extinde modalitățile de promovare cu un magazin online. 

 1. Florarie online

Este atât de simplu acum să ai propria ta florărie chiar de acasă, doar creând un magazin online în care să afișezi produsele pe care le faci, acasă. 

De la buchete de flori pentru diverse ocazii, la buchete pentru evenimente, aranjamente florale, sau chiar diferite alte produse care să acompanieze un buchet de flori, toate acestea îți pot transforma magazinul online într-o afacere prosperă. 

 1. Magazin cu produse oferite prin dropshipping

Dacă ai visat dintotdeauna să ai propriul tău magazin dar ideea de a ține evidența produselor, de a face inventare și a menține stocurile la zi, te sperie, iată că a vinde prin dropshipping este una dintre cele mai avantajoase idei pentru un magazin online. 

Prin această idee de afacere în online, tot ce ai făcut este să listezi produsele de la furnizorii cu care tu colaborezi, în magazinul tău online iar acestea pleacă direct de la furnizor către client.

 1. Magazin cu produse bio

Produsele bio sunt la mare căutare și oamenii caută să consume tot mai mult, acest gen de produse, atât pentru ei înșiși cât mai ales pentru consumul copiilor. 

Dacă ai legume sau fructe pe care le cultivi în propria grădină/livadă acum este cel mai potrivit moment să îți deschizi propriul magazin cu astfel de produse. 

Poți vinde produsele proaspete sau sub formă de dulcețuri, compoturi, sucuri, dacă vrei să îți extinzi afacerea și mai mult. Sau ia în considerare, inclusiv ideea unor colaborări cu alți producători locali pentru a putea oferi o gamă cât mai variată de produse, în magazinul tau.

 1. Magazin cu jucării pentru copii

Indiferent că le produci tu acasă, că le croșetezi, că le faci din fetru sau din lemn în propriul tău atelier, jucăriile sunt și vor fi mereu o afacere care va funcționa. 

Un magazin online cu astfel de produse va merge excelent dacă vei alege să promovezi foarte bine produsele. 

Având în vedere concurența din această industrie, arată de fiecare dată care sunt beneficiile produselor comercializate de tine și cu siguranță vei ajunge în topul preferințelor părinților. 

 1. Magazin haine copii

Părinții vor găsi mereu buget pentru copii lor și își doresc de fiecare dată să le ofere tot ceea ce este mai bun. 

Indiferent că alegi să faci chiar tu aceste articole de îmbrăcăminte care să fie unice sau te axezi pe a le achiziționa de la furnizori și a le vinde cu adaos,  această afacere este una dintre cele mai profitabile idei pentru un magazin online. 

 1. Magazin cu decorațiuni pentru casă

Timpul petrecut în case în timpul pandemiei i-a făcut pe oameni să fie mult mai atenți la spațiul în care locuiesc. 

Pe măsură ce tot mai multe activități s-au mutat în online, nevoia ca spațiul de unde muncim sau ne petrecem timpul din ce în ce mai mult, să fie unul plăcut, a devenit o prioritate, pentru cei mai mulți dintre noi. 

Dacă, cauți o idee de magazin online care să funcționeze chiar și în această perioadă dar și pe viitor, un magazin care să ofere obiecte de decor pentru casă este cu siguranță o alegere potrivită. 

 1. Magazin unelte și scule pentru grădină 

Nu doar spațiul locativ a devenit o prioritate în materie de amenajare în timpul pandemiei ci și grădina și gazonul, pentru cei care locuiesc la case. 

Pe lângă faptul că tot mai multă lume a decis să se mute la case în timpul pandemiei, îngrijirea gazonului și a grădinii a devenit o plăcere pentru cei mai mulți dintre cei care au făcut această alegere. 

Cu un magazin în care să comercializezi unelte pentru casă și grădină vei avea succes negreșit. 

Indiferent că alegi să vinzi celor care au grădini, livezi, sau teren agricol toate aceste unelte și scule, cu siguranță vei avea parte de mult succes. 

 1. Magazin cu produse cosmetice

Frumusețea și menținerea tinereții este un subiect care va fi de actualitate în orice moment. Oamenii nu vor înceta să achiziționeze orice produs care le ofere mai multă frumusețe sau recăpătarea tinereții.  

Astfel un un magazin în online prin care să oferi astfel de produse nu poate să îți aducă decât succes garantat, indiferent că aceste produse le creezi chiar tu sau alegi să le revinzi de la un producător. 

Axează-te în mod deosebit pe cosmeticele naturale pentru a avea și mai multă certitudine că vei vinde. 

 1. Magazin articole camping 

Campingul  este și va fi mereu o modalitate de a petrece concediile și timpul liber, preferată de mii de oameni sau chiar milioane dacă ne uităm la întreaga lume.  Pentru iubitori de camping dar și pentru cei noi în acest domeniu,  un astfel de magazin va fi o bucurie. 

Așadar, o astfel de idee pentru un magazin online este una care îți va garanta succes, în special, dacă ai și tu o pasiune pentru camping și știi exact care sunt cele mai bune produse de listat. 

 1. Magazin articole de pescuit

Ai o pasiune pentru pescuit și știi exact care sunt produsele de care un pescar are nevoie? Poți face chiar recomandări celor care abia acum învață ce presupune pescuitul? 

Atunci este foarte clar că un magazin cu articole pentru pescari și pescuit este fix ceea ce trebuie să faci.  Această pasiune este una pe care mulți oameni o au, astfel că nu vei duce lipsă de clienți. 

Tot ce ai de făcut este să te promovezi foarte bine în mediul online pentru ca pescarii să ajungă în magazinul tău. 

 1. Magazin articole fitness

Fitness-ul nu mai este doar un sport practicat de sportivii de performanță ci de oameni simpli care își doresc să fie mai sănătoși, să slăbească sau să se tonifieze. 

Din ce în ce mai multe persoane preferă să facă fitness chiar din propria locuință, iar pentru asta au nevoie de articole și echipamente care să îi ajute. 

Oferă aceste produse în magazinul tău online, scoate-l în fața concurenței cu promovare și bucură-te de toți clienții care te vor alege. 

 1. Magazin piese autovehicule

Dacă ai ceva mai mulți bani de investit în magazinul tău online și ai o pasiune pentru automobile sau deții un service auto, un magazin cu piese auto este exact ce ți se potrivește cel mai bine. 

De la accesorii la piese pentru mașini, toate pot fi listate în magazinul tău. 

Tot aici îți poți lista și serviciile pentru reparațiile auto, în cazul în care oferi astfel de servicii  sau poți face inclusiv o colaborare pentru a oferi și asigurări auto. Așa clientul tău are parte de tot pachetul de care are nevoie pentru mașina lui. 

 1. Magazin rochii de mireasă și ocazie

Faptul că nunțile au fost puse pe pauză pentru o perioadă nu înseamnă că un magazin în care să oferi rochii de mireasă , dar și articole pentru diferite evenimente nu este o idee foarte bună și foarte profitabilă. 

Indiferent că alegi să creezi chiar tu rochiile sau preferi să le achiziționezi de la furnizori, un astfel de magazin este cu siguranță o idee bună pentru un magazin online. 

Pune la punct foarte bine procedura de retur și probă și gândește-te inclusiv la varianta închirierii pentru anumite articole din magazin. 

Nu uita că promovarea este esențială.

 1. Magazin produse digitale

Cine a zis că un magazin online trebuie să vândă doar produse fizice? Iată că, acum produsele digitale sunt din ce în ce mai cerute, în special acum, când toată activitatea s-a mutat în online. 

De la template-uri pentru emailuri, planificatoare sau teme pentru website-uri, aplicații etc. toate aceste și multe altele pot fi parte din catalogul de produse digitale pe care să le pui la dispoziție spre vânzare, pe website-ul tău. 

 1. Magazin ceaiuri și suplimente naturale 

Atenția tot mai mare pe care oamenii o oferă sănătății lor îi face să aleagă din ce în ce mai multe produse naturale. 

Ceaiurile au devenit nu doar o băutură pentru momentele de răceală și gripă ci și pentru relaxare sau pentru un moment perfect alături de cei dragi. 

Datorită produselor alimentare pline de tot felul de ingrediente pe care noi nu cunoaștem, a meselor pe grabă sau chiar a lipsei lor, suplimentele naturale sunt o idee excelentă pentru a oferi corpului nostru vitaminele și mineralele de care are nevoie, zilnic. 

Dacă ai o pasiune și știi tot ce ține de producția de ceaiuri sau suplimente alimentare, cu siguranță este o afacere profitabilă pe care o poți începe chiar acasă. 

 1. Magazin produse pentru relaxare

Ritmul haotic în care viața se defășoară, stresul, graba dar și problemele care apar în viața oamenilor îi fac să acorde mai multă importanță relaxării. 

Iar pentru a avea un mediu perfect pentru relaxare, ai nevoie de produse care să te ajute să te relaxezi. 

De la bețișoare parfumate, la uleiuri esențiale, hamace, perne, scaune pentru relaxare, lumânări, lămpi sau chiar tablouri, oferă toate aceste produse în magazinul tău online și iată o idee de actualitate, pe care se merită să o promovezi, pentru a ajunge la cei care au nevoie de produsele pe care tu le oferi. 

 1. Agenție de turism

Nu trebuie neapărat să ai un spațiu fizic pentru a-ți crea o agenție de turism. Dacă ești pasionat de călătorii, știi cum să cauți cele mai bune oferte pe care să le oferi clienților tău, acum poți oferi aceste servicii chiar de acasă. 

Ai nevoie să fii un bun organizator, negociator dar și să știi cum să faci rezervările hotelurilor, zborurilor și să comunici cu clienții. 

 1. Magazin servicii de curățenie 

Dacă ești un adept al curățeniei și îți place să vezi cum lucrurile strălucesc în urma ta, este de preferat ca această pasiune să o transformi într-o idee de afacere care să îți aducă și profituri. 

Te poți axa atât pe oferirea de servicii de curățenie la domiciliul persoanelor fizice cât și la sediile firmelor care au nevoie de curățenie, spații care au fost construite sau proaspăt renovate cât și instituții publice sau bancare.  

Listează toate aceste servicii în magazinul tău și promoveaza-ti magazinul cât și echipa sau proiectele finalizate cu succes. 

 1. Servicii de design interior

Îți plac spațiile frumos aranjate? Ai o pasiune pentru tot ce ține de amenajarea spațiilor interioare sau chiar feng shui? 

Atunci iată o idee de afacere potrivită pentru tine. 

Deschide-ți un magazin online în care să transpui vizual toate proiectele tale și arată tuturor ce potențial există în tine și cum le poți transforma propriile case în locuri incredibile de locuit. 

 1. Servicii planificare evenimente

Evenimentele încep să prindă din nou viață iar dacă tu ești un bun organizator, ai experiență în domeniu, iată o idee pe care să o afișezi în magazinul tău online. 

Oamenii au nevoie să știe ce le poți oferi, ce fel de aptitudini ai dar să poată accesa inclusiv păreri ale foștilor tăi clienți. 

Oferă cât mai multe detalii despre serviciile tale, indiferent că te axezi pe evenimente online, nunți, evenimente corporate sau alte tipuri de evenimente. 

Dacă erai în căutare de idei de afaceri pe care să le faci de acasă, idei care să poată fi făcute în online sau idei pentru a-ți crea propriul magazin online, iată că acum ai găsit câteva dintre sutele de  idei pe care le poți pune în aplicare chiar din acest moment. 

Crează-ți planul de bătaie, strategia și fă-ți curaj să începi. 

Pentru multe dintre ideile de mai sus, nu ai nevoie nici măcar de un buget pentru început, așadar nu mai ai nici un motiv să nu ai și tu propria ta afacere.

Tot ce ai de făcut este să alegi ceea ce ți se potrivește și să îți deschizi propria ta afacere, de acasă.  

Succes! 

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Responses

Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări
Autor Articol
Picture of Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Categorii Articole
Postări Recente
Descarcă gratuit ghidul cu 9 studii de caz DoAds și învață strategii care au generat peste 250€ de milioane în vănzări